Челси безпробемно продължава за купата след успех над Нотингам Форест


Челси безпробемно продължава за купата след успех над Нотингам Форест
Снимка: Gulliver/GettyImages

1231 0

Отборът на Челси успя да постигне победа в домакинството си на Нотингам Форест в мач от 3-тия кръг на ФА Къп. Лондончани спечелиха на „Стамфорд бридж“ с 2:0 и продължават напред в турнира. Калъм Хъдсън-Одой даде преднина на „сините“ в началото на първата част, а Рос Баркли покачи на 2:0 в средата на първото полувреме.

Лондончани играха в днешния мач със специални екипи, които отбелязват 50-годишнината от първия успех на тима в ФА Къп през 1970г. Челси започнаха силно срещата и достигнаха до гол още в ранните минути на двубоя. В 7-мата минута Калъм Хъдсън-Одой навлезе в наказателното поле на Форест и откри резултата с хубав удар. Малко след това съдията отсъди дузпа в полза на гостите, но след преразглеждане с ВАР се установи, че при ситуацията, довела до наказателния удар е имало засада. В 33-тата минута Челси стигна до втори гол. Отново Хъдсън-Одой бе в неговата основа, след като далечен удар на англичанина бе избит от вратаря Джордан Смит, но Рос Баркли бе на точната позиция, за да добави топката в мрежата за 2:0.

В началото на втората част отборът от Западен Лондон можеше да стигне до трети гол, но изстрел на Миши Батшуай срещна гредата. Гостите пък стигнаха до гол чрез Карвальо, но отново нямаха късмет, тъй като ВАР видя засада при попадението с глава на играча на Нотингам Форест. До края на срещата темпото на срещата спадна, като двата тима по-скоро опитаха да спестят сили за срещите си от съответните първенства.

Така лондончани за втора поредна година записват победа над този съперник в същия етап от турнира. Челси продължава към 4-тия кръг на ФА Къп и ще научи съперника си в утрешния ден.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички