Чех е най-умният футболист, а защитата на Арсенал го доказва


Чех е най-умният футболист, а защитата на Арсенал го доказва

1414 0

Вратарят на Арсенал Петър Чех е един от най-интелигентните играчи в световния футбол, а поредното доказателство за това е начинът, по който той комуникира със своите съотборници.

Бившият вратар на Челси обясни, че използва 3 езика, за да ръководи отбраната пред себе си. Причината за това негово решение е, че по този начин може да ръководи бранителите далеч по-добре, отколкото ако говори само на английски и се надява те да го разберат.

"На крайните защитници (Ектор Бейерин и Начо Монреал)  говоря на испански, а с Кошчелни контактуваме на френски. Единствено с Пер (Мертезакер – б.р.) разговаряме на английски, понеже и за него, и за мен е по-лесно", каза Чех.

"Мертезакер организира нашата защита на английски. Понякога чуждите футболисти не разбират какво им казваш. Тогава осъзнаваш, че е по-лесно, ако използваш техния роден език, отколкото да се надяваш, че ще бъдеш разбран. Това е напълно възможно.

Когато съм на терена, просто играя. Не мисля за нищо друго. Ако се контузя, ще бъда контузен и толкова. От такива неща не можеш да избягаш... По време на мач никога не си мисля какво би се случило, ако допусна грешка. Концентрирам се върху работата си във всяка секунда. В крайна сметка след един мач можеш да седнеш и да прецениш дали е бил добър или не", сподели Чех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички