Бърнли прекъсна впечатляваща серия на Ливърпул на "Анфийлд"


Бърнли прекъсна впечатляваща серия на Ливърпул на "Анфийлд"
Снимка: Getty Images/Gulliver

1464 0

Ливърпул не успя да победи в четвъртия си мач като шампион в Англия. Мърсисайдци завършиха наравно 1:1 като домакин на Бърнли. Андрю Робъртсън откри резултата в 34-тата минута, а Джей Родригес изравни в 70-ата. По този начин изключителната серия на мърсисайдци от 24 поредни домакински победи за първенство бе прекъсната, след като 18 месеца записваха само победи у дома.

Шампионите стартираха много активно и поведоха заслужено със страхотен гол на Робъртсън. Фабиньо центрира към далечната греда, където Анди Робъртсън се подготви и много добре насочи топката с глава към обрания ъгъл за 1:0. И след това продължи устремът на мърсисайдци, но Поуп се отличи с няколко много добри намеси. В 50' и Фирмино нацели дясната греда.

Сякаш от нищото в 69' гостите изравниха. Родригес получи възхитителен пас в наказателното поле и отправи удар по трева в долния ляв ъгъл на вратата.  В 84' Гудмундсон препъна Робъртсън на границата на наказателното поле. Домакините поискаха дузпа, като изглеждаше, че имат основания за това, но такава не бе отсъдена, а и ВАР не се намеси. Само 3 минути след това пък Бърнли може да стигне до пълен обрат, след като удар на Гудмундсон срещна напречната греда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички