Брентфорд препъна Арсенал, "артилеристите" влязоха в серия без победа


Брентфорд препъна Арсенал, "артилеристите" влязоха в серия без победа
Снимка: Gulliver/GettyImages

916 0

Тимът на Арсенал допусна втора поредна грешна стъпка в преследването на титлата в елита на Англия. В съботния следобед „артилеристите“ направиха равенство – 1:1, срещу гостуващия Брентфорд в изключително динамичен мач от 22-ия кръг на Висшата лига.

И двата гола паднаха през второто полувреме, като първо Леандро Тросар изведе домакините напред, но четвърт час преди края Айвън Тоуни изравни резултата и спомогна на „пчеличките“ да отмъкнат точката от „Емирейтс“.

Арсенал имаше претенции за дузпа в 16-ата минута за падане на Букайо Сака, ала реферът остана безмълвен. В 25-ата пък Тоуни беше близо до това да открие резултата, но стреля неточно.

Отново той имаше възможност да вкара гол в 57-ата минута, след като имаш отличен шанс да порази вратата на Рамсдейл, но в 66-ата Леандро Тросар порази пропуските на гостите и даде аванс на Арсенал след пас на Сака.

Все пак Брентфорд се върна в мача при статично положение в 74-ата минута, когато след серия от отигравания с глава в наказателното поле на Арсенал в крайна сметка топката се озова в Тоуни и отблизо изравни – 1:1.

Така Арсенал е с 51 точки вече, на шест пред втория Манчестър Сити, докато Брентфорд е осми с 34 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички