Браво официално премина в Сити и обяви: Не исках да пропускам шанса да работя с Гуардиола


Браво официално премина в Сити и обяви: Не исках да пропускам шанса да работя с Гуардиола

2058 0

Манчестър Сити официално обяви трансфера на вратаря Клаудио Браво от Барселона. 33-годишният чилийски страж подписа 4-годишен контракт с "гражданите".

като част от Барселона, който го взе от Реал Сосиедад през 2014 г., вратрят стана два пъти шампион на Испания. Новото попълнение на Сити два пъти спечели и Копа Америка с отбора на Чили. Браво е капитан на националния отбор, за който има 106 мача.

"Клаудио е един изключителен вратар и голямо попълнение за нашия отбор. Сега той е в разцвета на силите си, има богат опит в битките със силни съперници, а също така има и лидерски качества", заяви треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола по повод трансфера.

"Горд съм, че станах играч на Манчестър Сити. Зная, че клубът има големи амбиции и се надявам, че ще помогна за неговите успехи в близките години. Следях развитието на "гражданите" от минали сезони и се познавам с някои от играчите покрай Копа Америка. Не е лесно да напуснеш клуб като Барселона, особено след две прекрасни години, но не исках да пропускам шанса да работя с Гуардиола. Ще се конкурирам с другите силни вратари на Сити и се надявам, че заедно ще спечелим редица трофеи", заяви Браво пред официалния сайт на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички