Брайтън удължи агонията на Арсенал


Брайтън удължи агонията на Арсенал
Снимка: Getty Images/Gulliver

1109 0

Потъването на Арсенал продължава, след като записа нова загуба. Играчите на Арсен Венгер отстъпиха с 1:2 при гостуването си на Брайтън. До 26' домакините водеха с 2:0 след попадения на Дънк и Мъри. Обамеянг направи 2:1 малко преди почивката. Арсенал вече изостава с 13 точки от четвъртия Тотнъм.

Домакините откриха резултата още в 7', Дънк овладя отбитата топка в наказателното поле и я изстреля в средата на вратата, правейки резултата 1:0. Още в следващата атака Брайтън можеше да удвои преднината си като Ескиердо размина Чембърс и намери Грос, а неговият мощен удар бе отразен от Чех. Постепнно Арсенал опитваше да наложи натиск, но това бързо приключи. В 26' Паскал Грос отигра с фин висок пас в наказателното поле за Глен Мъри, който надигра защитника във въздуха и отблизо заби с глава ниско в средата на вратата за 2:0.

В края на полувремето "артилеристите" се активизираха и успяха да върнат едно попадение. Гранит Джака прати фантастична извеждаща топка и намери Пиер-Емерик Обамеянг, който реагира бързо, за да стигне пред вратата, и стреля отблизо покрай вратаря.През второто полувреме отборът на Венгер изглеждаше по-добре, но не успя да отбележи повече попадения. Йозил имаше дoбра възможност, но стражът на домакините спаси.

Поражението е четвърто поредно след тези от Йостерсундс 1:2, двете от Манчестър Сити с по 3:0. В последните си шест срещи Арсенал има пет поражения и само една победа.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички