Брайтън преживя стихийна "буря" на "Емирейтс", но падна само с 0:2 от новия лидер


Брайтън преживя стихийна "буря" на "Емирейтс", но падна само с 0:2 от новия лидер
Снимка: Getty Images

390 0

Арсенал спечели домакинството си на Брайтън в 17-ия кръг на Висшата лига. "Топчиите" почти цял мач играха в противниковата половина, но стигнаха само до 2 попадения. Първото бе реализирано от Габриел Жезус след статично положение в 53-ата минута, а второто падна в 87' и бе дело на Кай Хаверц.

В този мач на "Емирейтс" тимът на Микел Артета отправи 25 удара към вратата на Брайтън и заслужаваше да спечели с по-голям резултат. Все пак победата върна "топчиите" поне временно на първото място в Англия.

Първото полувреме мина под диктовката на домакините, които не позволиха на съперника да създаде дори една опасност. Вместо това, играчите на Микел Артета сътвориха почти двуцифрен брой възможности в половината на съперника, но гол не падна.

В 39-ата минута "топчиите" бяха най-близо до откриване на резултата, но изстрел на Габриел Мартинели беше спасен от Барт Вербруген по страхотен начин.

През второто полувреме домакините не отслабиха натиска си и в 52' стигнаха до отличен голов момент. Тогава Сака намери Йодегор в наказателното поле, но норвежецът позволи на футболист на Брайтън да му отнеме топката, преди да е нанесъл удар.

Няма и минута по-късно, и Арсенал успя да вкара така желания гол. Той падна от статично положение - Габриел Жезус бе оставен непокрит в наказателното поле при изпълнение на корнер. Бразилецът изчака топката и с глава необезпокояван я прати в мрежата на Брайтън - 1:0.

"Артилеристите" продължиха да атакуват и в 68' Люис Дън спаси своя тим от втори гол, след като изби с глава топката от самата голлиния. Шест минути по-късно Вербруген отново реагира чудесно, този път след изстрел на Йодегор. Това бе удар номер 23 на футболист на Микел Артета към вратата на Брайтън в този мач.

Най-добрият шанс за гостите дойде в 82-ата минута, като по чудо той не доведе до гол. Митома намери Паскал Грос на границата на вратарското поле, но изстрелът отблизо на халфа не се озова във вратата на Арсенал.

Лондончани вместо това реализираха своя втори гол в срещата и до голяма степен решиха мача. В 87' Кай Хаверц завърши с чудесен удар добра атака на "топчиите", след като получи подаване от Еди Нкетиа. 

С успеха Арсенал си върна първото място в класирането, поне до изиграването на мача Ливърпул - Манчестър Юнайтед. Лондончани събраха 39 точки, с 2 повече от втория Ливърпул. Брайтън се свлече до деветата позиция с 26 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички