Босовете прощават на Ван Гаал още един сезон без ШЛ


Босовете прощават на Ван Гаал още един сезон без ШЛ
Снимка: Getty Images/Guliver

1103 0

Ръководството на Манчестър Юнайтед е готово да прости на наставника Луис ван Гаал още един сезон беш участие в Шампионска лига, но клубът със сигурност ще изпита въздействие от такъв провал.

След седмото място в миналия сезон "червените дяволи" се опитаха със скъпи попълнения и наемането на Радамел Фалкао да укрепят състава. Остават 10 кръга до края на сезона, а Ван Гаал, въпреки всички критики по свой адрес, все още задържа отбора в топ 4, каквато е задачата му.

Въпреки това, в неделя на "Олд Трафорд" тимът приема шестия Тотнъм, а при провал от това ще се облагодетелстват не толкова "шпорите", колкото петият Ливърпул. Краят на сезона заплашва да бъде доста тежък за подопечните на Ван Гаал.

Според "The Telegraph" изпадане от четворката няма да бъде катастрофа за Юнайтед и Ван Гаал няма да се прости със своята работа. Въпреки това, следваща грешна стъпка в тази насока би била недопустима.

Отсъствието от Шампионска лига не само ще окаже влияние върху престижа на клуба, но и на финансите. "Червените дяволи" ще останат без трофей, а освен това 10-годишният договор с "Адидас" на стойност 75 милиона паунда на година предвижда глоба от 22.5 млн., ако Юнайтед не се класира за най-важния европейски клубен турнир в два сезона.

Не е тайна, че за последните години Юнайтед изгради истинска финансова империя, привличайки множество партньори и спонсори от целия свят. Но този механизъм може да бъде нарушен, ако Юнайтед остане по-дълго далеч от Шампионска лига.

Ръководството на Юнайтед допуска, че Ван Гаал може да не се справи със задачата си от първия опит, но в такъв случай клубът ще допусне загуби от около 100 милиона паунда за две години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички