Борусия (Дортмунд) - Арсенал


Борусия (Дортмунд) - Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

5871 0

Започват първите мачове от груповата фаза на най-комерсиалният футболен турнир на клубно ниво в света Шампионска Лига. В мач от група D отново както през миналият сезон в една група попаднаха отборите на Борусия Дортмунд и Арсенал.

Домакините от Дортмунд не започнаха сезона по най-добрия начин сезона и се намират на четвърто място във временното класиране със две победи и загуба. Борусия в последните сезони показва много сериозно израстване и се представя доста добре в Шампионската Лига като през сезон 2012г-2013г стигнаха до финалът в турнира, но загубиха с 1-2 от Байерн Мюнхен. Борусия показва добра форма от началото на сезона и предсезонната подготовка като тимът има седем победи и само една загуба в последните десет мача.

През това лято тимът отново се раздели с поредната си голяма звезда Роберт Левандовски, но се подсилиха с Чиро Имобиле който показва че ще се адаптира бързо към тимът. Арсенал започна противоречиво сезонът във Висшата английска лига и отборът заема седмо място в класирането, но отборът започва да показва по добра форма в последния кръг артилеристите бяха близо до това да победят Манчестър Сити но мачът завърши 2-2.

Играчът в най-добра форма за Арсенал в последните мачове е Джак Уилшър. В мачовете между двата отбора Арсенал има три победи Борусия има две победи и веднъж мачът е завършил на равно. Арсенал ще се опита да започне тазгодишното издание на шампионската лига по най-добрият начин и няма да изгуби гостуването си в Дортмунд.

Прогноза: Борусия - Арсенал Х2 (коеф. 1.85)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички