Близнаците Пеп и Моу


Близнаците Пеп и Моу
Снимка: Gulliver/GettyImages

1178 0

"С него сме като близнаци". Така описа Хосеп Гуардиола манията по спечелване на трофеи, която споделят той и Жозе Моуриньо. Думите му идват само няколко дни преди дербито на Манчестър, което се явява и битка между първия и втория в класирането на Висшата лига.

"И двамата с Моуриньо сме обсебени от идеята да печелим трофеи. В това отношение сме като близнаци. Същото важи и за Антонио Конте, Юрген Клоп и Маурисио Почетино. Никога не критикувам своите колеги за начина, по който играят отборите им", коментира на пресконференция Гуардиола по повод защитната схема, която прилага Моуриньо в мачовете срещу грандовете в Англия.

Иначе той коментира, че Давид Силва е готов за игра, а в последния момент ще се прецени дали Фабиан Делф и Венсан Компани ще играят в дербито.

"Давид ще играе. В началото на седмицата бе под въпрос, но днес той ми каза, че се чувства наистина добре и ще играе. Компани не се чувстваше комфортно. Фабиан Дел пък бе болен. Утре ще видим какво е тяхното състояние.

"Ще бъде удоволствие да играем на "Олд Трафорд". Няма да спечелим или да загубим Премиър лийг в този двубой. Важно е само да се представим добре. Това е маратон. Ние дори не сме и на половината на пътя. Има много точки, за които да се играе. След мача с Юнайтед ще се фокусираме върху възстановяването си за двубоя със Суонзи, който е три дни по-късно. Юнайтед е силен. Арсенал отправи 33 удара в тяхната врата, но те въпреки това спечелиха мача. Имат талант", коментира испанският мениджър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички