Бивш треньор на Манчестър Юнайтед получил лично извинение от Сър Алекс заради Роналдо


Бивш треньор на Манчестър Юнайтед получил лично извинение от Сър Алекс заради Роналдо
Снимка: Getty Images

2763 0

Бившият треньор на Манчестър Юнайтед - Оле Гунар Солскяер, разкри, че един от най-великите наставници в историята на футбола - Сър Алекс Фъргюсън, му е поднесъл лични извинения заради спор, свързан с Кристиано Роналдо.

Обратно на Острова

Легендарният португалец се завърна на "Олд Трафорд" след 12-годишно отсъствие през 2021-ва година. Въпреки напредналата си "футболна" възраст, той изигра страхотен сезон с екипа на английския гранд, записвайки 24 гола и 3 асистенции в 38 мача във всички турнири. 

Въпреки това, голмайсторът за сезона изненадващо започна да получава все по-малко игрово време след пристигането на Ерик тен Хаг начело на отбора. Последваха редица скандали и раздяла с Кристиано, който пое към Саудитска Арабия.

Става ясно обаче, че не само нидерландският специалист е бил на мнение, че бившият ас на Реал Мадрид трябва да стои по-често на резервната скамейка. Виждайки това, самият Фъргюсън е "скастрил" Солскяер за решението му да го остави сред резервите в мача срещу Евертън през октомври 2021 г., завършил при резултат 1:1. Впоследствие обаче мнението му се променило.

Да получиш извинение от Сър Алекс

"Това е единственият път, в който Сър Алекс ми се е извинявал. Беше уловен на видео, казвайки 'Трябва винаги да пускаш най-добрите си играчи', след като Роналдо стартира на пейката един мач. Звънна ми и ми се извини, защото знае колко е трудно. Достатъчно съм умен, за да не обръщам внимание. Достатъчно трудно е да си треньор на Манчестър Юнайтед и без бивши наставници да се опитват да ти дадат съвети", споделя Солскяер пред "The Mirror"

Роналдо стартира като титуляр едва 5 от първите 14 мача от следващия сезон. Това води до огромни скандали в клуба и приемането на историческата оферта от саудитския Ал Насър, осигуряваща му рекордна заплата от 200 млн. на година.

Наскоро стана ясно, че Солскяер е можел да осигури на Юнайтед трансфера на века за скандално ниска сума.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички