Безличен Тотнъм върна интригата за второто място


Безличен Тотнъм върна интригата за второто място

632 0

Отборът на Саутхемптън надделя с 2-1 при визитата си на Тотнъм в ранния неделен двубой от 37-ия кръг на Висшата лига, игран на „Уайт Харт Лейн“.

Домакините можеха да поведат още в петата минута, след като Дани Роуз проби по левия фланг и центрира по земя, а Кристиан Ериксен засече от точката на дузпата, но Фрейзър Форстър изби. В 11-ата Душан Тадич бе изведен сам срещу Йори, но от малък ъгъл стреля покрай страничната греда.

В 16-ата минута Хьон-Мин Сон комбинира отлично с Ерик Ламела, след което остана очи в очи с Форстър, финтира го на аутлинията, след което прати на земята двама съперници и вкара от два метра за 1-0. В 31-ата Тадич бе намерен зад защитата на Тотнъм, след което подаде към Стийв Дейвис, който отблизо реализира технично за 1-1.

В края на първото полувреме Хари Кейн се пребори с двама защитници на аутлинията вляво, след което опита да отбележи от 3-4 метра, но шутът му бе отразен от Форстър.

В 63-ата минута Ян Фертонген отправи опасен удар с глава след изпълнение на корнер, но Върджил ван Дайк изчисти пред голлинията. В 72-ата Дейвис се разписа за втори път след премерен изстрел от границата на пеналта, носейки успеха на своя тим.

След тази победа „светците“ имат 60 точки и се изкачиха на шеста позиция, а Тотнъм остава втори със 70.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички