Без особено да се напряга Ливърпул победи Борнемут с мисълта за Залцбург


Без особено да се напряга Ливърпул победи Борнемут с мисълта за Залцбург
Снимка: Gulliver/GettyImages

1673 0

Ливърпул записа 15-тата си победа от началото на сезона в Премиър лийг. „Мърсисайдци“ надделяха с класическото 3:0 при гостуването си на Борнемут след попадения на Алекс Окслейд-Чембърлейн и Наби Кейта през първата част и гол на Мохамед Салах през второто полувреме. Еди Хау беше направил две промени в стартовия си състав. Контузеният Адам Смит бе заменен от Саймън Франсис на десния бек. Хари Уилсън пък нямаше право да играе срещу клуба, който държи правата му и бе заменен от Райън Фрейзър. Юрген Клоп пък от своя страна продължи с ротациите си, като Садио Мане, Дивок Ориги, Джердан Шакири, Адам Лалана, Джорджинио Вайналдум, Трент Александър-Арнолд и Адриан отстъпват позициите си на Мохамед Салах, Роберто Фирмино, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джордан Хендерсън, Наби Кейта, Джо Гомес и Алисон Бекер.

Двата тима започнаха мудно двубоя и в първия половин час почти липсваха положения пред двете врати. И точно когато не се виждаше как ще падне гол до края на първата част, Алекс Окслейд-Чембърлейн получи страхотен извеждащ пас от Джордан Хендерсън и откри резултата в мача – 0:1! В 40-тата минута Юрген Клоп трябваше да извърши принудителна смяна, след като Деян Ловрен се контузи и трябваше да бъде заменен от Трент Александър-Арнолд. В 44-тата минута „мърсисайдци“ стигнаха до втори гол. Мохамед Салах получи топка на границата на наказателното поле и с чудесен пас с пета изведе Наби Кейта, който отбеляза второ попадение за Ливърпул – 0:2!

Втората част започна по същия начин, по който приключи и първата. Наби Кейта изведе по чудесен начин Мохамед Салах и бе време и за египтянина да се разпише – 0:3! Това бе 7-ми гол в 5 мача за Салах срещу Борнемут. До края на срещата „мърсисадци“ можеха да стигнат до още попадения. Игровите действия бяха предимно пред вратата на „черешките“, но Ливърпул не успяха да реализират 4-ти гол във вратата на Аарън Рамсдейл.

Победата е под номер 15 за Ливърпул през сезона от 16 срещи, като „мърсисайдци“ са почти безпогрешни в борбата за титлата. Тимът на Юрген Клоп събира актив от 46 точки и е убедително на първата позиция в класирането. Загубата пък е 5-та поредна за Борнемут, които продължават да се свличат в класирането, като вече са на 15-тото място с 16 точки, на точка над зоната на изпадащите.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички