Без аналог досега! Манчестър Сити зашлеви Тотнъм и докосва четвърта поредна титла! (ВИДЕО)


Без аналог досега! Манчестър Сити зашлеви Тотнъм и докосва четвърта поредна титла! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3806 0

Манчестър Сити победи като гост Тотнъм с 2:0 и вече всичко сякаш е ясно - "гражданите" са на 99,9% сигурният нов - стар шампион на Англия! Титлата ще бъде четвърта поредна за отбора - нещо невиждано в 135-годишната история на Премиършип, което никой друг не е постигал!

Разбира се, има още един последен кръг, но Сити е домакин на Уест Хям и е просто налудничаво да вярваме, че "чуковете" могат да вземат нещо на "Итихад". Тотнъм изигра добър мач и имаше доста положения, но липсата на хладнокръвие в играчите им и прекрасните намеси на Едерсон и влезлия на негово място през втората част, Стефан Ортега, отчаяха "шпорите". Загубата значи и край на мечтите им за участие в Шампионска лига през следващата кампания.

С двете си попадения в срещата Ерлинг Холанд на практика си осигури голмайсторския приз в Премиършип за втори пореден сезон - норвежецът вече има 27 гола, а далеч след него е Коул Палмър с 21. Скритият "сийзън бол" обаче може би се разигра малко преди края, когато Хюн Мин Сон излезе сам срещу Ортега, но немският страж спаси изстрела му с крак. 

Като любопитна подробност може да добавим, че за пръв път през настоящия сезон нямаше нито секунда продължение на първо полувреме в мач от Премиършип.

Можете да проследите какво се случи минута по минута ПО-ДОЛУ!!!

Кевин де Бройне

Стартови състави

Тотнъм: Викарио, Поро, Драгушин, Ромеро, Ван де Веен, Хойберг, Бентанкур, Сар, Мадисън, Сон, Джонсън

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Аканджи, Диаш, Гвардиол, Родри, Ковачич, Де Бройне, Бернардо Силва, Фодън, Холанд

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

6' - Страхотен удар на Бентанкур от границата на наказателното, отразен блестящо от Едерсон! Взривно начало на двубоя!

16' - Пиер-Емил Хойберг изчисти неумело топката, Фоудън стреля от воле от упор, но Гулиелмо Викарио се намеси по невероятен начин и успя да избие! Опасните атаки следват една след друга!

26' - Нещо твърде рядко срещано в мачовете на Ман Сити - владението на топката досега е 60:40% в полза на Тотнъм! 

38' - Кайл Уокър центрира отлично на задна греда, но Йошко Гвардиол реши да прави нещо твърде сложно и от воле прати топката високо над гредата.

45' - Гигантски пропуск за Сити! Последвателно удари на Холанд и Бернардо Силва бяха блокирани току пред голлинията на Тотнъм. При евентуален гол обаче щеше да бъде отсъдена засада, но положението бе наистина фрапантно!

ВТОРА ЧАСТ:

47' - Страхотен удар на Кевин де Бройне, спасен с вещина от Викарио! Второто полувреме също започва обещаващо!

48' - Удар на Хюн Мин Сон, но Едерсон вече бе подготвен и без проблем изби топката.

52' - Гол за Ман Сити! Де Бройне пусна топката пред голлинията и Холанд на празна врата вкара без проблем - 0:1!

 

62' - Тежък сблъсък между Ромеро и Едерсон. Вратарят остана да лежи на терена, да се надяваме, че няма сериозна контузия!

71' - Пропуск на Тотнъм! Деян Кулушевски се измъкна, но ударът му от малък ъгъл бе спасен от сменилия Едерсон, Стефан Ортега. Напрежението започва да взема връх!

72' - Жереми Докю отправи нещо средно между удар и центриране, но Викарио изби в корнер.

79' - Удар на Кулушевски, който профуча покрай сглобката на вратата.

80' - Кулушевски отново е в центъра на екшъна - той се пребори за топката на аутлинията, но Ортега излезе навреме и предотврати опасността. Очакват ни страшно напрегнати последни минути!

86' - Огромен пропуск за Тотнъм! Мануел Аканджи сбърка, Сон овладя топката и излезе сам срещу Ортега, но не бе достатъчно хладнокръвен и немецът спаси с крак. Витална намеса, която може да донесе титлата на "гражданите"!

90+2' - 2:0 за Ман Сити! Ерлинг Холанд реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Педро Поро срещу Жереми Докю! Всичко е ясно - титлата отново отива в синята част на Манчестър!

90+9' - Изстрел на Докю бе избит в корнер от Викарио.

КРАЙ НА МАЧА!

 

Преди мача

Преди визитата на Сити - Пеп Гуардиола изрази съмнения, че ако възпитаниците му не спечелят, то те ще загубят титлата. 

В последния кръг "гражданите" приемат Уест Хем, а Арсенал е домакин на Евертън. Преди това Сити ще опита да победи като гост Тотнъм за първи път в шампионатен двубой от 2018 г. насам. В това отношение "шпорите" дори са в серия от четири победи. 

По-рано през сезона се стигна до зрелищното 3:3 в Манчестър, а в началото на 2024 г. Тотнъм загуби като домакин с 0:1, но в турнирен сблъсък. Сега Постекоглу не може да разчита на Бисума, Вернер, Дейвис, Ричарлисон, Сесеньон, Соломон, Удоджи и Форстър. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички