Betano бонус класация за най-добрите януарски трансфери в Англия


Betano бонус класация за най-добрите януарски трансфери в Англия
Снимка: betano

1923 0

Зимните трансферни прозорци са времето за спонтанни и необмислени покупки. Притиснати от лошите резултати или отчаяно търсещи заместник за голямата си звезда, клубовете се впускат в недотам премислени харчове. И все пак, няколко играчи успяха да преобърнат втората част на сезона за новите си отбори. Най-новият български букмейкър Betano обяви своята класация с най-добрите от тях и пусна офеерти за залог на bonus betano.bg.

Естествено, всички си спомняме за мултимилионните трансфери на Фернандо Торес и Анди Керъл. Е.. в следващите редове ще ви припомним не толкова шумни покупки, които обаче оставиха следа и на терена, а не само в медиите.

  1. Джон Стоунс от Барнзли в Евертън през 2013-та

В последните години школата на Барнзли се утвърди като една от най-продуктивните за защитници. През нея минаха играчи като Алфи Маусън, Джеймс Брий и Мейсън Холгейт. През 2013-та пък тимът продаде Джон Стоунс на Евертън срещу 3 милиона паунда. Той се нуждаеше от малко време за да пробие в първия тим, но желязното му спокойствие и уверената игра с топка в крака бързо го направиха най-скъпият защитник в историята, за когото Манчестър Сити брой 47.5 милиона паунда през лятото на 2016-та. По-късно рекордът бе разбит от Върджил ван Дайк и Хари Магуайър, но постижението си остава.

     2. Дани Дринкуотър от Манчестър Юнайтед в Лестър през 2012-та

„Червените дяволи“ изпуснаха десетки таланти през последните години. След няколко периода под наем, Дани реши да потърси друго предизвикателство, което би му гарантирало игрови минути във Висшата лига.

През 2012-та Дринкуотър защитава цветовете на Барнзли и прави много силен мач срещу Лестър, което убеждава „лисиците“ да го привлекат срещу 1 милион паунда. Британският национал е с ключова роля при завръщането във Висшата лига, а по-късно помага на отбора да спечели и титлата. Един то най-иконичните сезони в английското първенство, завършил по възможно най-неочакван начин за Betano bg и останалите сайтове за спортни залози. През септември 2017-та е продаден на Челси за 35 милиона.

     3. Клинт Демпси от Ню Инглънд Революшън във Фулъм през 2007-а

Фулъм имаше успешни трансфери от Америка, но Демпси се превърна в клубна легенда. Той пристигна срещу едва 2 милиона паунда и изкара цели 5 и половина сезона на „Крейвън котидж“.

Той вкара иконичния победен гол срещу Ювентус, който бе част от пробива на тима до финала на Лига Европа през 2010-та, въпреки че англичаните далеч не бяха сред топ фаворитите на Бетано В последните си два сезона с екипа на Фулъм, американецът заби 36 гола, които му гарантираха трансфер в Тотнъм срещу 6 милиона паунда.

    4. Дейвид Бентли от Арсенал в Блекбърн през 2006-та

Той прекрати кариерата си само на 29 години за да работи като барман. И все пак, Бентли бе един от вълнуващите английски таланти, а множество експерти се надпреварваха да го сравняват с Дейвид Бекъм. Бентли не успя да пробие в първия тим на Арсенал, а Марк Хюз го привлече срещу само 1 милион паунда. Два дни по-късно, играчът се отблагодари с хеттрик за забележителната победа с 4:3 над Манчестър Юнайтед. Дейвид разполагаше с уникално центриране и кариерата му се развиваше страшно добре, преди да пристигне на „Уайт хард лейн“ през 2008-ма.

   5. Якубу от Макаби Хайфа в Портсмут през 2003-та

Помпи вече бяха топ фаворита на Бетано за промоция, а освен това разполагаха и с доста резултатен нападател – Светослав Тодоров. Хари Реднап обаче не устоя на тази сделка. Якубу вкарваше редовно за Макаби в Израел, но дебютът му в Шампионската лига, включващ и хеттрик срещу Олимпиакос, насочи светлините на прожекторите към него.

Той се нуждаеше от едва 4 минути за да вкара първия си гол с екипа на Портсмут. След 7 гола в 14 мача, нигериецът си заслужи и пернаментен трансфер. В следващите 9 сезона, той бе един от най-потентните нападатели извън Топ 4.

  6. Найджъл Рио-Коукър от Уимбълдън в Уест Хем през 2004-та

Динамичен бокс-ту-бокс полузащитник, младият Рио-Коукър бе привлечен почти без пари от изпитващия сериозни финансови проблеми Уимбълдън. По онова време, той бе сред най-обещаващите младежки национали на Англия. 

Скоро след това, Найджъл бе награден за солидната си игра с капитанската лента, връчена му от настоящия директор на ЦСКА Алън Пардю, който стигна до финал на ФА Къп през 2006-та като мениджър на Уест Хем. След три години в клуба, Рио-Коукър бе продаден на Астън Вила срещу 8.5 милиона паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички