Бастиан Швайнщайгер разкри как Моуриньо го е унижил


Бастиан Швайнщайгер разкри как Моуриньо го е унижил
Снимка: Guliver/GettyImages

2237 0

Световният шампион с Германия и бивш футболист на Манчестър Юнайтед Бастиан Швайнщайгер разкри отвратително отношение от страна на Жозе Моуриньо към него. Това стана в подкаста на легендата на "червените дяволи" Гари Невил The Overlap. Швайни сподели, че е бил каран да тренира с 16-годишните от отбора и как Специалния не му е позволявал да влиза в съблекалнята на тима.

Когато пристигнах в Манчестър след анонсирането на Жозе Моуриньо, първият ден тренирах със Златан. Мислех си, че е страхотно, невероятен играч, с когото мога да играя заедно. Следващия ден, когато дойдох в Карингтън, Джон Мъртъф беше там и ми каза: „Не ти е позволено да влизаш в съблекалнята“. Попитах го защо и той ми каза, че треньорът му е казал точно това. Разбира се, че и за него не беше лесно. Отидох в друга съблекалня и се преоблякох там. Дори го помолих да ми донесе екипировката и обувките. И после го попитах с кого да тренирам, а той ми отговори „можеш с юношите под 16 години...“, започна шокиращият разказ Швайнщайгер.

Бастиан Швайнщайгер: Манчестър Юнайтед строи отбор твърде дълго

Германецът е тренирал сам три месеца

Попитах дали мога да говоря с Моуриньо следобед. Дали тренирах добре с отбора под 16 години? Тренирах толкова зле... Дори си помислих, че може да е шега. След това имах среща с Моуриньо следобед и той ми обясни, че не ме вижда щастлив в Ман Юнайтед, защото когато бях контузен, се възстановявах с германски лекари и прекарвах време в моята родина. Това беше нещо, което правех, за да подобря физическото си състояние и да мога отново да играя. След това тренирах сам три месеца. Моуриньо никога не ми позволи да тренирам с първия отбор. Мисля, че искаха да се отърват от мен. Но обичах да бъда в Ман. Юнайтед обичах да нося фланелката, но почти дори не ги виждах. Трябваше да тренирам преди или след тяхната сесия. Бях много тъжен".

Бастиан Швайнщайгер беше част от Манчестър Юнайтед през 2015-2017, като е записал 35 мача с "червените дяволи", в които отбеляза 2 гола и направи 3 асистенции.

Преди това той защитаваше цветовете на Байерн Мюнхен, а кариерата си приключи в САЩ, където игра за Чикаго Файър.

Още: Бастиан Швайнщайгер разкри изненадващ проблем, довел до напускането му на Байерн Мюнхен

Във визитката си освен триумфа на Мондиала в Бразилия през 2014 година на национално ниво, е печелил още 8 пъти титлата на Германия, по веднъж Шампионска лига и Лига Европа, както и 7 пъти националната Купа на Германия и 1 път ФА Къп.  

Още: Ана Иванович и Бастиан Швайнщайгер очакват бебе № 3 (СНИМКА)

Поредно унижение за Бастиан Швайнщайгер навръх рождения му ден

5 неща, които трябва да знаете за Бастиан Швайнщайгер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички