Байерн Мюнхен се прицели към Джак Грийлиш


Байерн Мюнхен се прицели към Джак Грийлиш
Снимка: GettyImages

449 0

По всичко личи, че Байерн Мюнхен ще има нов треньор и това ще бъде Венсан Компани. Мениджърът на Бърнли е в напреднали преговори с "баварците" и скоро се очаква официалната новина.

Преди това да се случи обаче, от отбора в Бундеслигата са набелязали звездата и любимец на Хосеп Гуардиола Джак Грийлиш от Манчестър Сити, пише вестник "Сън".

Още: Байерн Мюнхен мечтае да си върне Хосеп Гуардиола?

Козът на ръководството в евентуален такъв трансфер би могъл да бъде Хари Кейн, който е настоящ футболист на Байерн и съотборник на играча на "гражданите" в националния отбор на Англия.

Байерн Мюнхен ще опита да отмъкне Джак Грийлиш от Манчестър Сити

Въпреки че е ключова част от последните успехи на Сити, формата на Грийлиш падна леко надолу през последните 12 месеца. Причина за това са и различни контузии, които му попречиха да вземе участие в някои важни мачове.

Това допълнително означава, че той едва ли ще бъде титуляр за Англия на предстоящото Европейско първенство в Германия това лято.

Още: Байерн Мюнхен ще опита да привлече Бернардо Силва

Така от Байерн смятат, че могат да предложат на Грийлиш шанса да възроди кариерата си и едновременно с това да подобри международните си изяви.

На фона на това мениджърът на Манчестър Сити Гуардиола е заявил на ръководстовот на четирикратните шампиони във Висшата лига, че иска да запази своя футболист на всяка цена. Испанският специалист е и голям фен на колоритния играч. 

Той се превърна в много обичана култова фигура сред феновете на Сити и по-широката публика заради лудориите си след успехите на клуба.

Грийлиш пристигна на "Етихад" през 2021 година от тима на Астън Вила. От тогава до днес изиграл общо 125 мача, в които е вкарал 14 гола и е направил 18 асистенции.

Още: Наситиха му се? Манчестър Сити е готов да изслуша летни оферти за Джак Грийлиш?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички