Байерн Мюнхен разменя Роберт Левандовски за Кристиано Роналдо


Байерн Мюнхен разменя Роберт Левандовски за Кристиано Роналдо
Снимка: Getty Images

2672 0

Байерн Мюнхен е предложил на Манчестър Юнайтед да бъдат разменени двете най-ярки звезди в двата тима, а и в световния футбол - Роберт Левандовски и Кристиано Роналдо, съобщава испанското издание "АС". Твърди се, че португалецът е разочарован от начина, по който вървят трансферите на "Олд Трафорд", като новият мениджър Тен Хаг все още не е привлякъл нито едно ново попълнение на фона на силните трансфери в Ливърпул и Манчестър Сити. От друга страна, полският нападател изрази много ясно желанието си да напусне "Алианц Арена" преди началото на сезон 2022-23.

Левандовски отдавна е свързван с преминаването си в Барселона, но полският национал все още има оставаща година от договора му. Германските шампиони не желаят да оставят звездния си нападател да си тръгне, без да намерят подходяща алтернатива, въпреки че подписаха със Садио Мане от Ливърпул. Също така има желание сред борда на Байерн да смекчи удара от напускането на талисмана на клуба и, достатъчно е да се каже, пристигането на Роналдо със сигурност ще покрие това. Според съобщенията, лагерът на Роналдо е наясно с интереса на Байерн и е отворен за преговори.

За Роналдо това може да е шанс да прибави още една от малкото титли, които му липсват във витрината, тъй като баварците са си явен фаворит за шампион в Германия. Това изглежда като мираж пред "червените дяволи", а португалецът има нужда да печели трофеи, твърдят от изданието.

Финансовите подробности също изглежда се допълват. Левандовски получава заплата от 9 милиона евро в Байерн и Роналдо вероятно ще бъде достатъчно щастлив да приеме нещо в този обсег, за да има по-голям шанс да спечели повече "сребърни принадлежности". Португалецът има още една година от договора му на "Олд Трафорд" и Юнайтед може да е готов да приеме хонорар сега, вместо да го загуби като свободен агент следващата година, тъй като Ерик тен Хаг търси средства за възстановяване.

Вижте още: Спряганият за първи трансфериран в Манчестър Юнатед

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички