Автогол прекърши Арсенал, а Диас подпечата класирането на Ливърпул за ФА Къп (ВИДЕО)


Автогол прекърши Арсенал, а Диас подпечата класирането на Ливърпул за ФА Къп (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5941 0

Арсенал и Ливърпул  се изправиха един срещу друг за втори път в рамките на дни, като този път премериха за място на 1/16-финалите в най-стария клубен турнир на планетата ФА Къп. Големият победил е отборът на Юрген Клоп, който стигна до 0:2 на "Емирейтс".

И двете попадения бяха отбелязани през второто полувреме. В 80' Якуб Кивиор имаше нещастието да си отбележи автогол, а в добавеното време Луис Диас оформи крайния резултат.

Ливърпул вече спечели повече мачове като гост срещу Арсенал в последните си пет гостувания в Северен Лондон (4), отколкото в предишните общо 26.

Любопитното е, че в голяма част от двубоя именно "артилеристите" бяха по-активни на терена, но така и не съумяха да вкарат гол, въпреки че имаха цели 18 удара. Арсенал обаче е спечелил само 1 от последните си 7 мача. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият добър шанс в двубоя бе за домакините още във 2'. Аарън Рамсдейлс успя да изведе Нелсън, който напредна, а и успя след това да преодолее и Алисон. Успя да нанесе удар, но от прекалено малък ъгъл и това го спря да се разпише.

Арсенал започна по-активно двубоя, като в 9' се наложи намеса на Алисон при удар на Хаверц. Само 2 минути след това се откри нов шанс. Гомес не успя да се справи със Сака, който веднага изведе Хаверц през центъра. Той продължи атаката чрез Нелсън, чийто удар се отби в Йодегор. Той стреля силно, но право в напречната греда.

Определено първият четвърт час бе по-добър за "артилеристите", а Ливърпул търсеше своя ритъм. В 22' Нунес надскочи Рамсдейл в наказателното поле, но ударът му с глава не бе точен. Минута по-късно Арсенал поиска дузпа, но реферът бе категоричен, че не е имало фал срещу Нелсън.

В 27' Конате падна след съприкосновение със Сака, но Арсенал продължи чрез Жоржиньо и Нелсън. След това ударът с левия крак на Сака да се отклони от обувката на МакАлистър, което улесни Алисон за спасяването му.

В края на полувремето Арсенал имаше два нови страхотни шанса. Първо Бен Уайт стреля от границата на наказателното поле по диагонал, но Алисон с една ръка успя да избие в корнер, а при него Хаверц стреля с глава опасно. В 45' дойде и най-чистата възможност за гостите от Ливърпул, Трент Александър-Арнолд получи в края на наказателното поле и стреля силно, но топката срещна напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул опита да започне по-активно втората част, но отново Арсенал стартира с по-добро положение. Гомес пробва да изненада Аарън Рамсдейл с далечен шут, но той мина над вратата.

В 54' Ливърпул организира добра атака, като Дарвин Нунес бе изведен отляво от Александър-Арнолд. Успя да напредна много добре, размина защитник на домакините, стреля по диагонала, но неточно. Последва опит на Арсенал след фал, но Сака стреля в аут.

В 77' отборът на Клоп бе изключително близко до гол. Нунес спечели единоборство, за да може Жота да избяга от Салиба. Той стреля много добре,но Рамсдейл изби в ъглов удар. При него Жота стреля с глава, но в гредата.

10 минути преди края Ливърпул успя да нанесе удар по Арсенал. Капитанът в днешния мач Александър-Арнолд центрира много опасно в наказателното поле на домакините след свободен удар. Там Якуб Кивиор засече в собствената си врата в опит да изчисти.

Макар в последните минути Арсенал да опитваше да изравни, то падна гол отново в тяхната врата. Диого Жота предостави страхотно подаване в наказателното поле, откъдето Диас този път не сбърка и вкара за крайното 0:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Габриел Магаляеш, Салиба, Кивиор, Нелсън, Сака, Жоржиньо, Йодегор, Райс, Хаверц

Ливърпул: Алисон, Гомес, Александър-Арнолд, Куанса, Конате, Джоунс, МакАлистър, Елиът, Луис Диас, Нунес, Гакпо,

* Върджил ван Дайк е болен и пропуска мача.

ПРЕДИ МАЧА

В навечерието на коледните празници двата гранда от Острова се срещнаха един срещу друг във Висшата лига на "Анфийлд". Тогава те не успяха да се победят, завършвайки при резултат 1:1, а попаденията отбелязаха Габриел Магаляеш за "топчиите" и Мохамед Салах за мърсисайдци.

Отборът на Арсенал не се намира в много добра форма. Момчетата на Микел Артета могат да се похвалят с едва 1 успех, 2 ремита и 2 поражения в последните си пет срещи във всички турнири. От другата страна, Ливърпул пък е с 3 победи и 2 равенства в последните си пет.

Към момента първото място в елита на Англия се заема от възпитаниците на Юрген Клоп с 45 точки. "Артилеристите" са техен пряк преследващ с 5 пункта по-малко на сметката си и окупират четвъртата позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички