Астън Вила с нов собственик в края на сезона


Астън Вила с нов собственик в края на сезона
Снимка: Getty Images / Guliver

1512 0

Собственикът на Астън Вила Ранди Лърнър води преговори за продажбата на клуба, като сделката може да се осъществи в края на сезона, твърдят в Англия.

През 2006 година Лърнър купи клуба за 62,6 милиона паунда. С времето американският бизнесмен загуби интерес към Вила и рязко намали финансирането му.

Още през май миналата година американецът официално обяви, че търси купувач на клуба. И, както изглежда сега, го е намерил - от началото на годината двете страни са в интензивни преговори, като сделката се очаква да е на стойност 150 милиона паунда.

Съобщава се, че потенциалните нови собственици ще се опитат да запазят своята анонимност. Инвеститорите са заинтересувани да придобият бирмингамския клуб, дори ако той изпадне от Висшата лига, въпреки че в такъв случай цената ще бъде различна.

Мениджърът на Астън Вила Тим Шерууд вече заяви, че не се тревожи от евентуална раздяла с Лърнър, който заедно с изпълнителния директор Том Фокс взе решението да го назначи на поста през февруари.

"Няма за какво да се страхувам, че клубът ще се продава. Всеки клуб в света се продава за правилната цена. Аз повече трябва да се притеснявам за спечелването на мачовете. Не мога да гледам отвъд края на сезона", заяви Шерууд, чийто помощник стана наскоро българската легенда Стилиян Петров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички