Астън Вила готов да привлече Калвин Филипс от Лийдс


Астън Вила готов да привлече Калвин Филипс от Лийдс
Снимка: Getty Images

1322 0

 

Астън Вила ще се опита да привлече английски национал. Оценяваният на 60 милиона паунда халф на Лийдс – Калвин Филипс, ще има възможността да заиграе под ръководството на Стивън Джерард от началото на следващия сезон.

Името на 26-годишния любимец на феновете на Лийдс се свързва с напускане още от миналото лято. Стана ясно, че е грабнал окото на мениджъра на Вила Стивън Джерард и бирмингамци водят в борбата за подписа на Филипс.

Манчестър Юнайтед и Ливърпул също следят изкъсо ситуацията с полузащитника и са готови да „нападнат“, ако се отдаде възможност, твърди английският журналист Дийн Джоунс.

Неведнъж Джерард е говорил за нуждата от подобряване на настоящата си халфова линия в интервюта и пресконференции. С евентуалното привличане на Калвин Филипс в състава си, Джерард ще реши много проблеми в средата на терана на водения от него отбор.

Полузащитникът, блестял по време на Евро 2020, бе близо 3 месеца извън терените поради контузия в сухожилието. Неговото присъствие в средата на терена е ключово за Лийдс и може би на това се дължи регреса във формата на отбора през настоящата кампания. 

С идването си на „Вила парк“, Стиви Джи започна с модернизацията на отбора. През лятото мениджъра си е поставил за цел също да привлече Фелипе Коутиньо, който в момента се състезава за Вила под наем от испанския Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички