Асистентът на Солскяер: Ние със сър Алекс направихме Роналдо отборен играч


Асистентът на Солскяер: Ние със сър Алекс направихме Роналдо отборен играч
Снимка: Getty Images/Guliver

1016 0

Помощникът на Оле Гунар Солскяер - Майк Фелън, разкри каква е ролята на клуба в развитието на суперзвездата Кристиано Роналдо. Нападателят премина в английския гранд през 2003 година. 57-годишният Фелън работи в треньорския щаб на сър Алекс Фъргюсън от 2001 до 2013 година.

"Роналдо се открояваше. Той абсорбираше всичко като гъба. Кристиано искаше повече съвети от треньорите на Манчестър Юнайтед. Той винаги изисква повече от вас. Ние трябваше да накараме Кристиано да бъде отборен играч. В резултат на това всичко се получи. Имаше определени неща, които го карахме да изпълнява на тренировките и които той не искаше да прави", заяви специалистът, цитиран от goal.com.

"Успехът в Манчестър Юнайтед, трансферът в Реал... Когато гледах играта му в Реал, забелязах някои неща, на които той определено се научи в Манчестър Юнайтед. Той продължи да ги усъвършенства. Това е много важно и е приятно да се види. Не твърдя, че ние сме създали Кристиано Роналдо. Много хора му повлияха. Но най-голямо влияние си окза самият той. Неговата мотивация беше невероятна", допълни Фелън. А кой е отборът, с чиито играчи звездата не би си разменил фланелката, вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички