Арсенал вади десетки милиони за 19-годишен


Арсенал вади десетки милиони за 19-годишен
Снимка: Gulliver/ Getty Images

875 0

Ръководството на Арсенал подготвя оферта от 20 милиона евро за супер таланта на Рома Садик Умар. 19-годишният нигериец в момента играе под наем от Специя, но „вълците“ могат да го закупят през лятото срещу 2,5 млн. евро.

Според медиите в Нигерия, както и няколко италиански източника, Арсенал е силно заинтересуван от младия нападател, като "артилеристите" са склонни да се разделят със сериозната сума, за да имат играча още през следващия сезон.

Причината за това е, че ръководството на Рома вече е отхвърлило една оферта на стойност 13 милиона евро, а за интереса към играча разкри неговият агент.

„Да, имахме оферта от Арсенал, но има и други клубове, които проявяват сериозен интерес към Садик, като Борусия Дортмунд“, заяви Мохамед Лавал. „В следващите седмици ще знаем повече, но той е щастлив в Рома и се концентриран върху изявите си за клуба“, каза още агентът на Садик.

Нападателят навърши 19 години миналия месец и се представя фантастично в примеверата на Рома. Този сезон той има 5 гола в 9 мача в младежката Шампионска лига и 11 гола в 7 мача в Италия. Младокът има и две попадения в 6 мача за първия отбор на Рома.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички