Арсенал уреди мегатрансфер


Арсенал уреди мегатрансфер
Снимка: Getty Images / Guliver

3668 0

Чилийският национал Артуро Видал вече има нов отбор и това е Арсенал, пише "Ла Стампа".

Още преди месец Sportline.bg писа, че халфът е спазарен за "артилеристите", като официалният трансфер ще бъде обявен след края на Копа Америка, където Чили се класира за полуфиналите.

Трансферната сума според италианското издание е в размер на 21 милиона паунда - оферта, която ръководството на Ювентус е приело след разговори с агента на Видал.

Самият футболист дълго време беше ухажван от Манчестър Юнайтед, а през миналото лято "бианконерите" отказа оферта на стойност 42 милиона паунда, отправена от Луис Ван Гаал.

Сериозна роля в трансфера на Видал в Арсенал има Алексис Санчес, който лично е уверил халфа, че "Емиратс" е правилното място за него.

Ювентус пък ще трябва да намери адекватен заместник на Видал, който беше ключова част от халфовата линия на тима. Шампионите на Италия се разделят с втори важен футболист от полузащитата, след като Андреа Пирло напусна в посока САЩ. Очаква се и Пол Погба да бъде продаден, но при условие че Ювентус се разбере с Барселона, то французинът ще отиде на "Камп Ноу" през лятото на 2016 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички