Арсенал удържа устрема на "свраките"


Арсенал удържа устрема на "свраките"
Снимка: Getty images/Gulliver

1317 0

Арсенал измъкна победата на „Сейнт  Джеймсис” парк, като цяло полувреме бранеше преднината си от настървения Нюкясъл.

Тимът на Арсен Венгер спечели с 1:2 след голове на Жиру (25`, 28`).

Устремът на „свраките” продължи през останалите 60 минути, но те успяха да върнат само гол, дело на Сисоко (48`).

„Артилеристите” упражниха натиск в началото и още във 2-ата минута Жиру остана непокрит, за да получи пас в малкото наказателно поле. Той обаче бе с гръб към вратата и предпочете да върне, но защитата на „свраките” овладя положението.

Нюкясъл решиха да отговорят като от своя страна опитаха да пробият защитата чрез Гуфрен и Перез.

Последва известен натиск от страна на Нюкясъл, но „артилеристите” бързо овладяха положението. Двубоят в мача бе основно за средата на терена.

Прекрасна многоходова атака на „артилеристите” можеше да доведе до откриване на резултата в 23-ата минута, след като Жиру пусна към включилият се на скорост в наказателното поле Рамзи. Миг преди да играе с топката, останал очи в очи с вратаря той бе спрян заради спорна засада.

2 минути по-късно, след центриране от пряк свободен удар на около 35 метра в дясно от вратата, Уелбек игра с глава на границата на наказателното. Жиру от 6 метра отклони удара в левия ъгъл и изведе отбора си напред – 0:1.

Минутите на Арсенал продължиха с бърза контраатака, в която Санчес получи в дясно от вратата и майсторски финтира защитник на Нюкясъл, за да върне към Уелбек, който обаче стреля покрай вратата от границата на наказателното поле.

Нов опасен пробив на Санчес доведе до корнер. Касорла Центрира и Жиру фронтално от вратарското поле вкара с глава отново в десния ъгъл за 0:2 в 28-ата минута.

След този гол „свраките” се амбицираха да се върнат в мача, като опитваха да пробият зашитата на гостите по левия фланг. Райън Тайлър мъчеше отбраната на „артилеристите”, но бе своевременно блокиран на два пъти. Той успя да пусне и центриране, което доведе до известен хаос в наказателното поле, но опасността отново бе отразена.

„Свраките” не бяха загубили надежда и заиграха на живот и смърт през второто полувреме, за да наваксат пасива. Така след комбинация по десния фланг топката бе изсипана към непокрития  Сисоко, който от точката за дузпа с мощен удар в левия ъгъл върна един гол за Нюкюсъл в 48-ата минута. Само минута по-късно Айозе бе близо до изравняване, когато фалцовият му изстрел пред наказателното от левия фланг облиза далечната греда.

Нюкясъл продължи да гони поне изравняване и доминираше на терена.

Гуфрен пропусна страготна възможност за това, след като в 61-ата минута остана очи в очи с Оспина във вратарското поле, но стражът изби ниският му удар.

Ситуациите пред Оспина се редуваха, а той успя да спаси тима си от изравняване, когато в 65 отби удар с глава на Уилиямсън след корнер, а минута по-късно извади и късмет, когато далечен изстрел на Янмаат нацели дясната му греда с далечен удар.

Дани Уелбек имаше шанс да даде глътка въздух за тима на Арсен Венгер, когато след доминацията на домакините, в 79-ата минута от 6 метра би ниско в средата на вратата, а Тим Крул изби.

Окупацията на вратата на „артилеристите” продължи, като Оспина трябваше да избива опасен изстрел на Айоза в 87-ата минута.

В добавеното 4-минутно продължение Арсенал овладя топката, а минута преди края Жиру бе изведен под малък ъгъл срещу вратаря по десния фланг, но Крул парира опита му за пас към непокритите му съотборници.

След двубоя Артилеристите запазиха третата си позиция и изостават на 1 т. от втория Манчестър Сити, който е с 61 т.

Нюкясъл отстъпи с позиция и вече е 12-ти с 33 т.

В останалите срещи от кръга:

Манчестър Сити – Уест Бромич 3:0

Астън Вила – Суонси 0:1

Саутхемптън – Бърнли 2:0

Стоук Сити – Кристъл Палас 1:2

Тотнъм – Лестър 4:3

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички