Арсенал удари Хъл за ФА къп, Жиру прекъсна головата "суша" (ВИДЕО)


Арсенал удари Хъл за ФА къп, Жиру прекъсна головата "суша" (ВИДЕО)

1012 0

Арсенал спечели убедително срещу втородивизионния Хъл Сити с 4:0 като гост в четвъртфинален мач-преиграване за ФА Къп. Така "артилеристите" се реваншираха пред феновете си, след като първия мач между двата отбора, игран на "Емирейтс", завърши при нулево равенство.

Точни за Арсенал бяха Оливие Жиру (41-ата и 71-ата минути) и Тио Уолкот (77-ата и 89-ата минути). Головете пък на френския нападател дойдоха във важен момент от сезона, след като Жиру не бе отбелязал в 12 поредни срещи. Последното му попадение бе срещу Ливърпул в първенството на Англия на 12 януари.

Ребусите около Арсен Венгер за решаване станаха още повече, след като френския специалист извади в 33-ата минута Пер Мертезакер, а влезлият като резерва Аарън Рамзи престоя на терена едва 16 минути и бе направена двойна смяна, влизайки младока Джеф Рен-Аделед. В лазарета на Арсенал са също така Габриел Паулиста, Петр Чех, Лоран Косчени, Санти Касорла, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Томаш Росицки Джак Уилшър.

Жиру откри резултата в края на първото полувреме, след като капитанът на Хъл Сити Дейвид Мейлър сгреши и му подадено успоредно на собствената си врата, а за френското острие не бе проблем да развали головата прокоба, тегнеща над него и отбеляза - 0:1.

В 70-ата минута Жиру отново бе точен, след като бе намерен с центриране от Тио Уолкот и с удар от воле удвои аванса за гостите.

В заключителните мигове на мача Тио Уолкот също добави две попадения на сметката. В 77-ата Арсенал организира постепенна атака. Джоел Кемпбъл напредна през центъра и с перфектен, разсичащ отбраната на "тигрите", пас намери Уолкот, който с технично направи резултата класически.

Минута преди края на мачаАрсенал затвърди тоталната си доминация на "Кей Си Стейдиъм". Нигерийският юноша на "топчиите" Алекс Ивоби пусна пас към Уолкот, който с плътен удар направи 4:0, оформяйки крайния резултат в мача.

Така носителят на трофея за изминалите две години се класира напред и още в неделя ще играе срещу Уотфорд на "Емирейтс" в мач от турнира. Стив Брус и Хъл Сити пък ще могат да се концентрират изцяло върху евентуалното завръщане на отбора в Премиър Лийг. "Тигрите" са на четвърта позиция в Чемпиъншип, гарантираща място за бараж с актив от 64 точки. Хъл обаче също така изостава и с два мача в календара, а точките, които го делят до първото място са седем.


Hull City vs Arsenal 0-4 All Goals and... by iradarnell

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички