Арсенал уби Сити с две атаки през първото полувреме


Арсенал уби Сити с две атаки през първото полувреме

1054 0

Арсенал взе голямото дерби на Висшата лига преди Коледа, след като удари с 2:1 Манчестър Сити и се изкачи еднолично на втора позиция във временното класиране.

Манчестър Сити определено почна по-добре срещата, след като притисна своя съперник в собствената му половина. Защитата на Арсенал беше подложена на сериозен натиск, но все пак удържаше атаките на "гражданите", а в първия половин час Серхио Агуеро беше опазен добре от защитниците пред Петър Чех.

Най-добрата ситуация за гол в полза на Сити дойде в 24', когато Кевин Де Бройне. Той получи топката отдясно в наказателното поле и стреля добре по земята, но Чех успя да избие в корнер. Няколко минути по-късно (32') Агуеро успя да изведе отново белгиеца, но той отново пропусна. Това се оказа и скъп за "гражданите" пропуск.

Само минута по-късно Косчелни намери отлично Йозил в половината на Сити, а немският плеймейкър веднага прати коженото кълбо за Тио Уолкът в наказателното поле. Той се обърна отлично и с прекрасен удар откри резултата - 1:0.

Голът определено шокира доминиращия до момента тим на Сити, а Арсенал вкара с първия си удар. До края на полувремето "гражданите" не успяха да отговорят. Вместо да върнат попадението, възпитаниците на Мануел Пелегрини допуснаха втори гол. В добавеното от съдията време на първата част Йозил изведе по отличен начин Жиру, който с премерен удар между краката на Джо Харт удвои в полза на своите - 2:0. Това беше и 15-а асистенция на Йозил в шампионата.

Второто полувреме започна със смяна на Сити. В игра влезе Рахийм Стърлинг, но и това не помогна на кандидат-шампионите. Вместо това до 60' Кембъл пропусна три отлични шанса да реши всичко в срещата.

В последните 15 минути срещата отново се изостри, след като "гражданите" натиснаха яростно и бяха близо до гол няколко пъти. Такъв падна в 82', когато Яя Туре с феноменален удар от 25 метра успя да прати топката в горния ъгъл на Чех - 2:1. До края той, Де Бройне и Бони изпуснаха страхотни шансове и оставиха 3-те точки за домакините.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички