Арсенал спря непобедимия Байерн и отново е в борбата в Шампионска лига


Арсенал спря непобедимия Байерн и отново е в борбата в Шампионска лига

2328 0

Арсенал успя да остане в битката за класиране на осминафинали в Шампионска лига, след като днес на "Емиратс" удари с 2:0 непобедения през сезона тим на Байерн. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 7' домакините имаха страхотен шанс да поведат в резултата. Алексис направи страхотен пробив през почти цялата половина на Байерн и пусна за Йозил. Той се сблъска със защитник, но остана сам срещу Нойер. Добре насоченият му удар обаче беше отразен от вратаря, а след това защитник парира добавката на Уолкот.

Страхотно положение се откри и пред Тиаго Алкантара, който беше изпуснат в наказателното поле от Косчелни. Петер Чех обаче се намеси по страхотен начин и успя да предотврати гол в собствената си врата.

Двата тима продължаваха да редят положение след положение, но най-доброто от всички дойде в 33'. Тогава блестяща атака на Арсенал позволи на Рамзи да се озове на 2 метра от вратата и с глава да порази целта. Мануел Нойер обаче блесна с невероятно спасяване с една ръка, а при добавката играч на Арсенал не успя да уцели вратата - все още 0:0 на "Емиратс".

В последните 5 минути Байерн установи траен контрол върху срещата и на два пъти Дъглас Коста можеше да се разпише, но и при двата случая беше спрян от Чех - 0:0 на почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През първите 10 минути на втората част двата тима представиха доста скучен футбол на "Емиратс", като разликата в темпото и честотата на атаките бе в пъти по-различна от тази през първата част. Тогава Арсен Венгер направи и първата си смяна, като лошата новина бе, че тя е принудителна. Аарън Рамзи направи рязко движение, след което седна на земята и сам показа, че няма да може да продължи срещата. На негово място се появи бързоногото крило Алекс-Окслейд Чембърлейн.

Липсата на положения през втората част беше обяснима с вихреното темпо през първите 45 минути, а и баварският клуб се позатвори през втората част в очакване на яростните атаки на Арсенал.

Венгер направи решителна смяна в 74', когато пусна в игра Оливие Жиру на мястото на Уолкът. Последваха два пропуска на Левандовски и Мюлер, а в 77' се стигна до гол в полза на домакините.

При центриране от пряк свободен удар Мюлер и Нойер се разминаха с топката, която попадна на главата на Жиру. Той от своя страна успя да вкара в опразнената врата и даде аванс на своите - 1:0.

До края на мача Байерн натисна в опит да изравни, но в добавеното време "артилеристите" подпечатаха своя успех. Ектор Бейерин направи страхотен пробив отдясно и успя да центрира към Йозил. Той стреля от упор и Нойер спаси, но топката беше преминала голлинията - 2:0 и победа за Арсенал.

Положението на "артилеристите" преди срещата определено не е добро, след като се има предвид че момчетата на Арсен Венгер почнаха Шампионска лига с актив от 2 загуби - срещу Динамо и Олимпиакос.

Така днешната среща на Арсенал е от изключителна важност, тъй като отборът е изправен пред това да отпадне в груповата фаза на турнира, въпреки че е редовен участник в елиминационната фаза.

Дори легендата на Арсенал Иън Райт изрази желанието си отборът да отпадне, за да се бори за титлата във Висшата лига, но това ще е пагубно за тима и днес Йозил и компания излизат за задължителна победа.

Това обаче ще стане много трудно. Байерн Мюнхен е може би най-добрият отбор в момента, като отборът има 12 поредни победи, в които е отбелязал 40 гола и е допуснал едва 5. В Шампионска лига отборът е с актив от 6 точки и все още не е допуснал гол (8 отбелязани).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички