Арсенал си върна усмивките, Обамеянг шокира феновете с Пропуска на сезона (ВИДЕО)


Арсенал си върна усмивките, Обамеянг шокира феновете с Пропуска на сезона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1436 0

Арсенал успя да се отърси от тежкото поражение на "Анфийлд" с 0:4 миналата седмица, побеждавайки у дома си Нюкасъл с 2:0 в първа среща от 13-ия кръг на английската Висша лига.

И двата гола паднаха през второто полувреме и бяха дело на Букайо Сака (56') и на Габриел Мартинели (66'), който се разписа само две минути, след като се бе появил от резервната скаймека на мястото на Сака. 

Ако не броим загубата от Ливърпул, Арсенал продължи с доброто си представяне през сезона и се утвърди на петата позиция в класирането (23 т.) - пред тях са само Уест Хям, Ливърпул, Манчестър Сити и Челси!

За "свраките" това бе осми пореден мач, в който не могат да победят този съперник, а кошмарната им форма през сезон 2021/22 продължава - те са твърдо на дъното с едва 6 точки от 13 изиграни двубоя...

Как се разви мачът

Макар че нямаше попадения през първата част, интересните положения не липсваха и двата отбора удариха по една греда - първо Джонджо Шелви бе спрян от напречната, а след това Обамеянг направи немислим пропуск от един метър на празна врата!!! Арсенал бе по-настоятелният отбор и владееше топката в 78% от времето в тези първи 45 минути. Мартин Дубравка пък се отличи с две хубави спасявания, които запазиха нулевото равенство.

Content made on Kapwing

В 56-ата минута Нуно Тавареш намери Букайо Сака на удобна позиция в наказателното поле и английският национал не сбърка - 1:0. 120 секунди по-късно, току що влезлият в игра Габриел Мартинели се ориентира добре пред вратата на гостите и с шут в левия ъгъл покачи на 2:0. Малко преди тази ситуация играчите на Нюкасъл поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена. 

*В следващия кръг Арсенал гостува на Манчестър Юнайтед, а "свраките" приемат Норич у дома си и ще се надяват да постигнат своята първа победа през сезона!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички