Арсенал се развихри за 45 минути и разгроми Линкълн


Арсенал се развихри за 45 минути и разгроми Линкълн
Снимка: Getty Images/Gulliver

964 0

Арсенал разгроми Линкълн Сити с 5:0 в двубой от 1/4-финала на ФА Къп. Тио Уолкот откри резултата в добавеното време на първата част. Жиру удвои в 53-ата минута, а пет минути по-късно Люк Уотърфол си отбеляза автогол. Алексис Санчес увеличи преднината на 4:0 в 72-рата, а Аарън Рамзи оформи крайното 5:0.

Арсенал е вторият полуфиналист в турнира, след като по-рано днес и Манчестър Сити преодоля 1/4-финалите. Преди срещата фенове на "артилеристите" отново протестираха против мениджра на тима Арсен Венгер и настояват за неговото напускане. 

През първата част гостите се държаха много добре на терена и дори можеха да поведат в 29-ата минута, когато Арнолд преодоля Косиелни и стреля в далечния ъгъл, но Чех се хвърли и спаси.

Чак в добавеното време на полувремето Арсенал излезе напред в резултата. След разбъркване в наказателното поле Гибс към Уолкот, който стреля и след рикошет топката се озова във вратата на Фарман.

Второто полувреме домакините показаха далеч по-офанзивна игра, което им донесе успех. В 53-ата минута Жиру удвои с удра от около 11 метра. Пет минути след това Уотърфол си отбеляза автогол и окончателно сложи край на мечтите за полуфинал, Той засече топката в собствената си врата при центриране на Гибс отляво.

В 72-ата минута Алексис покачи на 4:0 след удар от около 23 метра, a три минути след това Аарън Рамзи оформи крайното 5:0.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички