Арсенал разби Нюкасъл и се залепи до лидерите в Премиършип (ВИДЕО)


Арсенал разби Нюкасъл и се залепи до лидерите в Премиършип (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

989 0

Арсенал премаза Нюкасъл с 4:1 и скъси разликата до лидерите във Висшата лига Ливърпул и Манчестър Сити. Тимът на Микел Артета има вече 58, а другите два отбора са със съответно 60 и 59. Срещата премина изцяло под диктовката на "артилеристите", които не показаха никаква умора, въпреки гостуването си на Порто през седмицата.

Началото бе учудващо спокойно, а първото по-опасно положение дойде в 10-та минута. Букайо Сака бе изведен под ъгъл и отправи точен удар, но Лорис Кариус спаси.

Втората подобна ситуация пък донесе попадение за Арсенал. В 18-та минута Габриел Магаляеш стреля с глава след корнер, Кариус парира блестящо, но при последвалата неразбория Тино Ливраменто изрита топката в коляното на падналия Свен Ботман и тя премина голлинията.

Още: Тен Хаг след загуба №10 във Висшата лига: Манчестър Юнайтед определено е на прав път

"Свраките" просто нямаха отговор....

Пет минути по-късно резултатът стана 2:0. Жоржиньо пусна бижутерски пас към Мартинели в наказателното поле, той върна на границата на вратарското, където непокритият Кай Хавертц връхлетя и се разписа. Нюкасъл рухна в минутите след втория гол, но Арсенал пропусна да вкара трети. Първо защитник на „свраките“ изчисти в последния момент пред играч на домакините, а след това Габриел Мартинели остана под топката и не успя да нанесе хубав удар с глава от чиста позиция. В 38-та минута немският вратар на Нюкасъл отново се намеси страхотно и отрази шут по земя на Сака.

Нюкасъл си вкара комичен автогол

Доминацията на Арсенал продължи и веднага след почивката. Мартинели изведе Кай Хаверц сам срещу Кариус, но елегантния му удар премина покрай страничната греда.

Още: Звезда на Арсенал изненада: Карал безуспешни проби в Манчестър Юнайтед 4 пъти

Първата опасна ситуация за Нюкасъл дойде едва в 62-та минута. Александър Исак проби и отправи хубав удар с десния крак, който обаче мина над вратата.

Всичко приключи малко по-късно. Защитник на Нюкасъл сгреши във фазата на начално разиграване, топката стигна до Букайо Сака, който изпълни специалитета си – финт, влизане от десния фланг навътре и стрелба с левия крак за 3:0.

Лекцията на „артилеристите“ не спря до тук. Деклан Райс центрира от корнер, младият Люис Майли не можа да реагира и с ръка прати топката в собствената си врата. Голът, разбира се, бе зачетен, защото в такива ситуации винаги се избира по-тежкото наказание, вместо дузпа.

В последните двайсетина минути се забеляза сериозно отпускане в редиците на Арсенал и гостите успяха да отбележат почетен гол. В 84-та минута Дан Бърн центрира отляво и Джо Уилок се разписа с глава. В продължението на срещата можеше да се стигне и до пети гол за Арсенал, но Бърн изчисти удар от голлинията на Смит-Роу. 

Още: Уверен Микел Артета: Арсенал е в битката за титлата и иска да остане в нея

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички