Арсенал продава осмина, за да купи Лемар


Арсенал продава осмина, за да купи Лемар

1382 0

Арсенал силно иска да привлече полузащитника на Монако Тома Лемар, но за целта трябва да събере нужните средства за звездата, пише "Daily Mail".

Френският шампион не гори от желание да продава Лемар, тъй като клубът вече спечели около 100 милиона евро от продажбите на Бернардо Силва и Тиемуе Бакайоко. Плюс това "монегаските" могат да приберат и 50 млн. за защитника Бенжамен Менди. Арсенал се надява да ги накара да размислят с оферта, която заедно с бонусите да достигне до 80 млн. паунда.

Лондончани поизпразниха малко "торбата за трансфери" това лято, след като платиха 53 млн. паунда за Александре Лаказет. Сега те ще трябва да се разделят с няколко неособено нужни свои играчи, за да съберат нужната сума. Така отбора може да напуснат осем футболисти.

Сред тях са защитниците Киърън Гибс и Карл Дженкинсън, към които интерес проявява Нюкасъл. Там са още бранителят Матийо Дебюши, който може да продължи кариерата си във френската Лига 1, както и централният защитник Калъм Чеймбърс, който е харесан от Кристъл Палас.

Вратарят Войчех Счесни пък е близо до трансфер в Ювентус за около 10 млн. паунда.

Нападателят Лукас Перес е обект на интерес от страна на Депортиво (Ла Коруня) и Фенербахче, но проблем може да бъде исканата от Арсенал сума - 12 млн. паунда.

Възможно е отбора да напусне и Джак Уилшър, който започна добре в Борнемут, където игра под наем, но после се контузи сериозно.

Бъдещето на нападателя Оливие Жиру също не е ясно. Той не може да се пребори за титулярно място с конкуренцията на Алексис Санчес и Александре Лаказет. Жиру е интересен на три клуба - английските Евертън и Уест Хем и френския Марсилия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички