Арсенал показа воля за титлата с разгром над Уотфорд


Арсенал показа воля за титлата с разгром над Уотфорд

835 0

Арсенал доближи на 3 точки от Тотнъм в класирането във Висшата лига, след като победи с 4:0 Уотфорд в 32-ри кръг на първенството. Това задължава "шпорите" да вземат победа в дербито с Ливърпул, ако искат да са спокойни за второто си място в класирането и шансовете си да грабнат титлата.

"Топчиите" показаха пълно превъзходство над съперника си на "Емирейтс" и изиграха добър мач. С успеха те събраха 58 точки, докато Уотфорд е 14-и с 37.

"Артилеристите" откриха резултата още в 4-ата минута на мача след блестяща акция. Алексис Санчес опита да завърши с удар с глава продължителна атака на своя тим, но Аурелио Гомеш изиби. Той обаче прати топката в краката на чилиеца, който не се посвени да опъне мрежата му за 1:0.

Арсенал успя да удвои преднината си в 38-ата минута, след като точен бе Алекс Айоби. Санчес проби отдясно, а Уелбек увлече бранителите на Уотфорд, което позволи на възпитаника на Арсенал да нахлуе необезпокояван на скорост и да реализира с премерен удар - 2:0.

След почивката Арсенал продължи да доминира и логично стигна до трети гол. В 48-ата минута Гомеш успя да отрази удар на футболист на домакините, топката обаче попадна у Ектор Белерин, който оформи класиката, разписвайки се за първи път от около година насам.

Лондончани потърсиха четвърти гол, но в 50-ата минута удар на Айоби срещна гредата.

Уотфорд потърси промяна в играта си, но успя да стигне само до пропуск на Дийн. Оспина показа в 70-ата минута, че превъзходството на неговия тим не е намалило бдителността му и отрази удара.

В 86-ата минута на мача Оливие Жиру опита да вкара търсения четвърти гол, но Гомеш спаси. Все пак момчетата на Арсен Венгер успяха да вкарат отново в последната минута на редовното време. Йозил направи дълго подаване, което бе овладяно от Кембъл. Той преодоля защитник на "стършелите" и подаде към заелия добра позиция Тио Уолкът, който не сгреши - 4:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички