Арсенал победи Евертън, но остана без Шампионска лига


Арсенал победи Евертън, но остана без Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

2396 0

Арсенал победи Евертън с 3:1 в последния кръг от Висшата лига, въпреки че почти през целия мач игра с човек по-малко. "Артилеристите" обаче няма да играят в Шампионска лига за първи път от 19 години насам. Отборът на Арсен Венгер финишира на пето място в крайното класиране на Премиър лийг.

Лондончани се надяваха на грешни стъпки от страна на Ливърпул и Манчестър Сити. Конкурентите обаче не сбъркаха и така успехът над “карамелите” не успя да зарадва никого на “Емиратс”.

Лоран Кошчелни получи червен картон през първата част и ще пропусне финала за ФА Къп срещу Челси, а Габриел Паулиста бе изнесен на носилка и не е ясно дали ще може да бъде на линия за сблъсъка. Ектор Бейерин изведе лондончани напред в резултата в 8', а Алексис Санчес удвои тяхната преднина в 27'. Ромелу Лукаку намали пасива на Евертън в 58' от дузпа. Аарън Рамзи оформи крайния резултат в срещата в добавеното време на срещата.

Домакините започнаха срещата по перфектен начин, като още в 8' откриха резултата. Ектор Бейерин отправи удар от наказателното поле към опразнената врата, а точно преди него Уелбек се размина с топката. Иначе още във 2' именно английския национал прати топката на сантиметри от дясната греда.

 

Въпреки вихреното начало, 6 минути след гола "артилеристите" останаха с човек по-малко. Кошчелни влезе грубо с двата крака на Валенсия и съдията не се поколеба да покаже червен картон. 

Евертън обаче вместо да се възползва от създалата се ситуация, допусна и втори гол.

В 27' Уелбек подаде към Алексис Санчес, който имаше лесна задача да плъзне топката в празната врата.Играчите на "карамелите" буквално спряха да играят, тъй като смятаха, че Уелбек се намира в положение на засада.

2 минути преди края на първата част Лукаку спечели топката в близост до точката на дузпата, за да стреля с глава под напречната греда, но Петър Чех внимава и отрази опита му.

Втората част започна с положение пред вратата на Евертън. Уелбек имаше добра видимост към вратата, но опитът му беше отразен от вратаря с безпроблемно спасяване.

В 58' Евертън върна едно попадение чрез Лукаку, който вкара от дузпа. Холдинг игра с ръка в наказателното поле и изглежда и реферът посочи бялата точка.

В първата минута на добавеното време "артилеристите" отново увеличиха преднината си. Аарон Рамзи със силен удар към вратата от границата на наказателното поле, който влетя право в горния десен ъгъл на вратата.

Преди мача 

Ситауацията в Арсенал е много напрегната, осбено заради отказа на Арсен Венгер да подаде оставка.

Голяма част от феновете вече протестираха против методите на специалиста, а ако той не успее прати тима в четворката, то недоволството ще стане дори по-голямо.

Стартови състави:

Арсенал: Чех, Холдинг, Кошчелни, Габриел, Белерин, Рамзи, Джака, Монреал, Йозил, Алексис, Уелбек

Евертън: Роблес, Бейнс, Ягиекла, Уилямс, Холгейт, Гана, Шнайдерлин, Дейвис, Валенсия, Миралас, Лукаку

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички