Арсенал отписа Купата на Лигата и ще гони другите си цели


Арсенал отписа Купата на Лигата и ще гони другите си цели
Снимка: Guliver/GettyImages

914 0

В името на силно представяне в Шампионска лига и преследване на титлата в английската Висша лига Арсенал "жертва" Купата на лигата и отпадна на четвъртфинала на надпреварата. В сряда вечер възпитаниците на Арсен Венгер отстъпиха с 0:2 от Саутхямптън на своя "Емиратс".

Френският специалист начело на "артилеристите" заложи на много резервни футболисти, въпреки че всички отбори в тази фаза заложиха повече на титулярите си, а това коства и загубата.

През първото полувреме паднаха и двете попадения, които елиминираха лондончани, а "светците" оползотвориха и двата точни удара, които имаха на своята сметка. Точни през първата част бяха Класие (13) и Бертранд (38').

През втората част Арсенал се опита да отвърне на удара, но Форстър направи няколко добри спасявания, а в заключителни минути "артилеристите" се отказаха да се борят за оцеляването си в турнира.

Така Саутхямптън е поредният полуфиналист, след като това вече сториха Ливърпул и Хъл Сити. Последният ще бъде определен в мача Манчестър Юнайтед - Уест Хям.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички