Арсенал оцеля на "Британия", но позволи на Сити да се доближи до върха


Арсенал оцеля на "Британия", но позволи на Сити да се доближи до върха

746 0

Арсенал не успя да надвие Стоук в едноименния град, а в същото време и да излезе еднолично начело в английската Висша лига, след като завърши 0:0 в западна Англия. Нулевото равенство между двата отбора е първо след четири годишно прекъсване, като този резултат за последно се повтори пак на стадиона на „грънчарите” през 2012 година. От ремито определено по-доволният отбор трябва да е този на Арсен Венгер, след като в предни позиции липсваха Алексис Санчез, Месут Йозил, както и Сантиаго Касорла. От така създалата се ситуация след изиграването на предпоследния мач от кръга най-доволен е Манчестър Сити, който се доближи само на точка зад делящите първото място Арсенал и Лестър.

Първата опасна ситуация в мача се откри пред домакините след двадесетина минути игра. Хубава триходова комбинация между възпитаниците на Марк Хюз бе завършена с опасен изстрел на Ибрахим Афелай, но топката профуча на сантиметри от лявата греда на Петър Чех. Последва светкавична реакция от „артилетристите”, когато Джоел Кемпбъл успя да пусне зад гърба на отбраната на домакините и изведе добре Оливие Жиру, чийто изстрел обаче бе париран от Джак Бътланд.

Осем по-късно Алекс Окслейд-Чембърлейн също пробва реакциите на Бътланд с удар от дъгата, но английският страж изби изстрела му в ъглов удар.

Последва натиск на Стоук, от които ситуации обаче най-близо до гола бе юношата на Барселона Боян Къркич, но шутът бе встрани от вратата.

Десет след началото на второто полувреме Петър Чех показа своята класа в пълния си блясък, след като отрази тежък изстрел на Хоселу след блестящ пас „в коридор” на Арнаутович. След това спря и пътя на топката към вратата при добавка на Къкрич.

Тежката програма за Арсенал не приключва дотук. В следващия кръг лондончани приемат Челси в столично дерби. Стоук Сити пък ще гостува на Лестър, а после „грънчарите” ще мерят сили с Манчестър Юнайтед и Евертън.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички