Арсенал направи всичко възможно да не спечели, но съдията ги спаси


Арсенал направи всичко възможно да не спечели, но съдията ги спаси
Снимка: Guliver/GettyImages

1285 0

Арсенал направи и невъзможното, за да загуби точки във Висшата лига. Този следобед на "Емиратс" възпитаниците на Арсен Венгер се отчетоха с куп пропуски и едва не сбъркаха срещу Бърнли, но с гол от дузпа в продълженията "артилеристите" биха с 2:1.

През първото полувреме Арсенал редеше положение след положение, като всеки един играч в селекцията на Венгер създаде голова ситуация, с изключение на Габриел. Това обаче не даде резултат, тъй като "артилеристите" направиха и много пропуски, а двата отбора се оттеглиха за почивка при нулев резултат.

След нея домакините натиснаха още по-здраво и, в крайна сметка, се стигна до гол. В 59' Месут Йозил центрира от корнер, а Шкодран Мустафи с глава засече отлично във вратата - 1:0.

Само няколко минути по-късно обаче положението на "артилеристите" стана деликатно. Гранит Джака сбърка подаване и топката му беше отнета, а в опит да си върне притежанието на топката швейцарският национал извърши брутално нарушение - червен картон и Арсенал остана с човек по-малко.

В 73' гостите едва не стигнаха до изравняване, когато Стивън Дефур стреля отлично от пряк свободен удар, но Петър Чех се протегна и успя да избие топката в корнер. Франсис Коклен пък се появи в игра на мястото на Иуоби, с което Венгер успя бързо да заздрави халфовата си линия.

"Артилеристите" разиграваха умело около центъра на терена и не позволяваха на Бърнли да създаде опасни положения. Така до самия край на двубоя сравнително спокойно домакините пазеха своя аванс, но в последната мунути на продължението лондончани отново сбъркаха фатално.

В 93' Коклен извърши много глупаво нарушение в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за гостите. Андре Грей беше точен от бялата точка и изравни резултата. Но дори това не стигна на гостите за равенство.

В изключително спорен момент в последната минута на 7-минутното продължение, съдията отсъди дузпа за Арсенал, която дойде след подаване към играч, който беше в засада. Въпреки това дузпата вече беше отсъдена, а Алексис Санчес реализира от бялата точка - 2:1 за "артилеристите".

Благодарение на трудната победа, Арсенал вече е на 2-а позиция с актив от 47 точки и в серия от 5 мача (4 победи, 1 равен) без поражение. Венгер и компания изостават с 5 точки от Челси, който е и с мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички