Арсенал надделя над Нюкасъл и записа 4-та победа от последните 5 мача във Висшата лига


Арсенал надделя над Нюкасъл и записа 4-та победа от последните 5 мача във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1167 0

Арсенал записа 4-та победа в последните си 5 двубоя от английската Висша лига, след като надделя над Нюкасъл с 2:0. Така "топчиите" събраха 27 точки от 19 мача и се качиха до 10-ата позиция във временното класиране.

В днешния мач през първото полувреме двата отбора не успяха да си отбележат гол, но за сметка на това "артилеристите" съумяха да го сторят едва 5 минути след подновяването на втората част, когато Томас Партей отправи извеждащо подаване към Обамеянг, който остана 1 срещу 1 с противников играч, финтира го, напредна и стреля отлично, за да не остави шансове на стража.

В 61-ата минута резултатът бе удвоен. Емили Смит Роу направи добро подаване успоредно на голлинията и задължи Букайо Сака да се разпише от непосредствена дистанция, засичайки топката в мрежата. И той не пропусна да го направи.

В 77-ата минута Обамеянг се отличи със своя втори гол за срещата, след като Седрик стигна топка на аутлинията, като тя остана с милиметър в игра, за да може бранителят да върне към точката за изпълнение на дузпа, където бе нападателят, за когото не бе проблем да насочи топката в опразнената врата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички