Арсенал "изтегли" инфарктна победа от коледния чувал


Арсенал "изтегли" инфарктна победа от коледния чувал
Снимка: Getty Images/Guliver

1050 0

Арсенал изстрада ценна победа в 18-ия кръг на Висшата лига на Боксинг Дей. "Артилеристите" победиха Уест Бромич с красив гол на Оливие Жиру в 87-ата минута на мача на "Емирейтс".

Двата отбора не предоставиха хубава продукция през първата част. Тя премина без вълнуващи моменти и голови възможности.

Арсенал контролираше играта през по-голямата част от първото полувреме, като тактиката на "топчиите" бе бавно градиране на играта. Гостите от Уест Бромич бяха заложили на безупречна защита.

Арсенал показа повече усилия след почивката и 5 минути след подновяването на играта Алекс Айуоби пробва изстрел от границата на наказателното поле, но твърде слаб, за да създаде проблеми на Бен Фостър.

В следващата минута и Алексис Санчес пропиля добра възможност, като изстрелът му бе спасен с лекота. Чилийският нападател бе отказан от вратаря на гостите и при новия си опит да се разпише пет минути по-късно.

И когато по-песимистично настроените фенове се бяха примирили, че след двете загуби любимият им отбор ще запише равенство, на сцената излезе Жиру. Френският нападател реализира ценно попадение в 87-ата минута и прати "артилеристите" на трето място в класирането.

Месут Йозил направи хубаво подаване в наказателното поле към Жиру, който от близка дистанция с глава прати топката в горния десен ъгъл на Фостър - 1:0.

След победата домакините са трети в класирането с 37 точки, поне докато Манчестър Сити не изиграе своя мач от кръга. Уест Бромич се свлече с позиция надолу и е девети с 23 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички