Арсенал е фаворит за подписа на Шави Симонс, който е оценяван на 70 милиона евро


Арсенал е фаворит за подписа на Шави Симонс, който е оценяван на 70 милиона евро
Снимка: Getty Images

2456 0

Твърди се, че английският гранд Арсенал е фаворит за подписа на 20-годишен футболист, към когото проявяват интерес и от Байерн Мюнхен, Барселона и Интер.

Става въпрос за 20-годишния Шави Симонс, според "Football365".

Симонс в Арсенал от лятото?

Уточнява се обаче, че евентуална сделка може да се осъществи чак през летния трансферен прозорец, тъй като в момента младокът играе под наем в РБ Лайпциг.

Симонс, който действа по двете крила, а също и като атакуващ полузащитник, е юноша на Барселона, който през 2019-а премина в школата на ПСЖ. 

Още: Арсенал върна свой 20-годишен бразилски талант обратно в Северен Лондон

Между юли 2022-ра и юли 2023-та той се подвизаваше в ПСВ Айндховен, а след това се завърна на "Парк де Пренс" за сумата от 4 милиона евро. 

Донякъде изненадващо, преди началото на сезон 2023/24 френският гранд реши, че няма да има нужда от него и го прати под наем в немската Бундеслига, където ще остане до края на кампанията.

Шави Симонс може да се озове в Арсенал от лятото

*Шави Симонс, който е национал на Нидерландия, може да се похвали с общо 85 мача на клубно ниво, в които се е отчел с 28 гола и 22 асистенции. Порталът "Transfermarkt" оценява качествата му на 70 милиона евро!

Междувременно пък се появи информация, че Карим Бензема иска да си тръгне от Саудитска Арабия, а няколко клуба от Острова проявяват интерес към него!

Още: Арсенал е предложил 22 милиона паунда за правата на 26-годишен бивш футболист на Реал Мадрид?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички