Антонио Конте е новият треньор на Челси


Антонио Конте е новият треньор на Челси

2966 0

Антонио Конте е новият мениджър на Челси. Новината бе оповестена официално от ръководството на лондончани.

Италианският специалист е подписал договор за три години.

Споразумението влиза в сила след финалите на Европейското първенство във Франция през лятото.

Конте става петият италиански мениджър в историята на Челси след Джанлука Виали, Клаудио Раниери, Карло Анчелоти и Роберто Ди Матео. Подобно на първите трима той беше старши треньор на Ювентус. Начело на "бианконерите" 46-годишният специалист завоюва три титли на Серия "А".

„Изключително съм щастлив от възможността да работя във футболен клуб Челси. Горд съм от факта, че в момента водя националния отбор на моята страна и единствено ролята на треньор в Челси е достатъчно атрактивна за продължение на моята кариера”, заяви Конте при представянето си на „Стамфорд Бридж”.

„Очаквам с нетърпение възможността да се запозная с всички в клуба и да започна предизвикателството във Висшата лига. Челси и английският футбол са популярни навсякъде, феновете тук са много емоционални и моята амбиция е да постигна много успехи тук, подобно на тези, които преживях в Италия”, сподели още той.

Новият мениджър на лондончани не пропусна да коментира и многобройните спекулации, които се изписаха относно неговото бъдеще в последно време. „Щастлив съм, че вече оповестихме официално моето назначение, защото сега всичко е ясно и спекулациите могат да престанат. За момента ще остана фокусиран върху работата си в националния отбор като ще започна да коментирам въпроси относно Челси след края на Европейското първенство”, допълни още той.

Както е известно до края на сезона отборът на Челси ще бъде воден от Гуус Хидинк, който пое временно поста сред уволнението на Жое Моуриньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички