Английският разгром над Панама доведе до куп рекорди


Английският разгром над Панама доведе до куп рекорди
Снимка: Getty Images/Guliver

1146 0

Отборът на Англия води с 5:0 на почивката на Панама в мач от груповата фаза на Световното първенство по футбол 2018. Играчите на Гарет Саутгейт буквално отнесоха своя съперник, което доведе и до куп рекорди за "трите лъва".

Джон Стоунс откри резултата, като в хода на първите 45' отбеляза и още един гол. Джеси Лингард също се разписа, а капитанът Хари Кейн отбеляза две попадения от дузпи.

Постиженията за Англия започнаха още при резултат 4:0. За първи път от 1966 година, когато именно англичаните спечелиха Световното първенство, тимът вкарва четири гола. Преди 52 години те го правят именно във финала срещу Германия.

Последва второто попадение на Хари Кейн, като за първи път тимът изобщо бележи толкова попадения в една среща, а сега това се случи само за първата част. Освен това, това бе петият път в историята на планетарните форуми, в които се вкарват пет гола за едно полувреме. Най-скорошният такъв момент бе преди 4 години, когато Германия победи Бразилия със 7:1.

Хари Кейн пък се превърна в първия футболист от поляка Грзегорз Лато, който през 1974 бележи по две попадения в първите две срещи. По-късно в турнира Лато печели наградата Златна обувка.

Световното първенство през 1966 е най-резултатното за Англия, като записват 11 гола по време на шампионата. За момента те имат 8 на сметката си, като толкова имат и на мондиалите през 1954 и 1990 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички