Английски национал: Повече англичани трябва да играят в чужбина


Английски национал: Повече англичани трябва да играят в чужбина
Снимка: Getty Images/Guliver

1026 0

Полузащитникът на Англия Ерик Дайър е на мнение, че повече британски футболисти трябва да последват примера на Джейдън Санчо и да преминат в клубове извън Острова. 18-годишното крило на Борусия Дортмунд напусна академията на Манчестър Сити през миналата година, а през настоящата кампания се утвърди като един от най-перспективните млади таланти.

Подобни успехи в момента постига и Рийс Нелсън в Хофенхайм, макар и под наем от Арсенал. Самият Дайър се изгради като футболист в чужбина - той е продукт на школата на Спортинг Лисабон. "Надявам се повече футболисти да последват примера на Джейдън. Това е много важно за тяхното развитие не само като играчи, но и като личности. Когато си в друга страна, си извън зоната си на комфорт и трябва сам да се оправяш. Тези преживявания по-късно са важни за твоето израстване като човек", заяви Дайър. 

Той коментира и своето завръщане в Португалия за финалната фаза в Лигата на нациите следващия юни: "Това ще бъде първият път, в който се завръщам, откакто напуснах през 2014 г., за да премина в Тотнъм. Ще бъде много специално да играя, тъй като там е мой дом. Щастлив съм да се завърна", завърши Дайър.

След двубоя с Англия МОдрич показа голяма класа, халфът изчака и поздрави играчите на Англия за победата (ВИДЕО)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички