Английски финал в Лига Европа? Не това показаха стартовите състави на Челси и Арсенал


Английски финал в Лига Европа? Не това показаха стартовите състави на Челси и Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

2856 0

Тимът на Челси успя да спечели първия голям европейски финал за сезона, побеждавайки Арсенал с красноречивото 4:1 в Лига Европа. Двата английски гранда, както и финалистите в Шампионска лига Ливърпул и Тотнъм, върнаха славата на Англия на Стария континент, достигайки до заключителната част на двата най-големи европейски турнира.

По нищо обаче не личеше, че сблъсъкът между "червените" и "сините" е английски финал. Факт е, че в стартовите състави на двата отбора се забеляза един-единствен англичанин - и това е младият Ейнсли Мейтланд-Найлс, който изигра пълни 90 минути във финала.

За Челси обаче нямаше нито един футболист от английски произход в стартовия състав, а единственият роден играч, който се появи на терена за "сините", бе Рос Баркли в 76-тата минута. "Топчиите" пък пуснаха в игра след почивката младия Джо Уилок.

С този стартов състав Челси се превърна в първия отбор от 2010 година насам, който започва голям европейски финал без роден футболист. За последно това се случи на финала между Байерн Мюнхен и Интер.

А кой стана голмайстор в Лига Европа за сезона - разберете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички