Алчност тресе футболните звезди


Алчност тресе футболните звезди
Снимка: Getty Images/Guliver

989 0

Алчност за пари тресе футболистите от топ първенствата. Английският национал на „Тотнъм“ Хари Кейн е пожелал двойно увеличение на своята заплата, за да остане на „Уайт Харт Лейн“. В момента нападателят прибира по 60 000 паунда на седмица. Това е и причината той да отклони предложението за нов договор и да изчака оферти от други клубове. Интерес към него има от двата гранда от Манчестър, както и от „Челси“.

Подобна е и ситуацията със стража на „шпорите“ Уго Лорис. Френският национал също иска по-високо възнаграждение, въпреки че в момента заработва повече и от Кейн – 90 000 паунда на всеки 7 дни.

Подобна е и ситуацията в Примера дивисион. Там Лео Меси все още не е взел решение дали ще остане на „Камп Ноу“. Аржентинецът, който има действащ договор до 2018-а, обявил на ръководството, че ще решава своето бъдеще след Нова година.

Каталунската преса побърза да успокои феновете на тима, обявявайки за сигурен новият контракт между двете страни. Според местното издание „Спорт“ Меси ще преподпише до 2021 г., а заплатата му ще бъде по-висока от тази на Кристиано Роналдо, възлизаща на 23,6 млн. евро на сезон.

В Серия А „Ювентус“ също има проблеми от подобно естество. Нападателят на тима Паул Дибала е стопирал преговорите за нов контракт, защото изчаква оферта именно от „Реал“. Аржентинецът е наясно – на „Сантяго Бернабеу“ ще прибира далеч по-висока заплата. Решението на играча определено изненада ръководството на „бианконерите“, очакващо преговорите да минат гладко.

Източник: Труд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички