Агуеро влезе в обувките на Лева, изравни рекорд на Бербо при разгром на Сити


Агуеро влезе в обувките на Лева, изравни рекорд на Бербо при разгром на Сити

1266 0

Манчестър Сити се върна на първото място в английската Висша лига, след като днес на своя "Етихад" стигна до обрат и разгром над Нюкасъл с 6:1, а голямата звезда в съботния следобед бе Серхио Агуеро, отбелязал 5 гола за успеха на "гражданите".

Мачът не започна никак добре за играчите на Мануел Пелегрини, които изостанаха в резултата в 18'. Тогава Митрович успя да се разпише и даде надежда за нещо повече на "свраките" в гостуването на "гражданите".

3 минути преди края на първото полувреме обаче Серхио Агуеро възстанови равенството, а през второто полувреме за 15-ина минути буквално разпиля Нюкасъл.

Аржентинският национал с голяма доза шанс вкара в 49' след рикошет, а само минута по-късно беше изведен сам срещу Крул от Де Бройне - 3:1 за Сити и гол №200 в Премиършип за настоящия сезон.

В 53' Де Бройне вкара феноменален гол, който спря поредицата от голове на Агуеро, но в 60' и 62' нападателят вкара нови 2 гола, с което отбеляза общо 5 в мача. Малко след това беше сменен от Вилфред Бони, получавайки заслужени аплодисменти от феновете на "Етихад".

Той се превърна в едва 4-ия играч в историята на шампионата, който бележи 5 гола. Преди него това направиха Алън Шиърър, Джърмейн Дефоу и Димитър Бербатов.

Също така той е вторият играч, който бележи 5 гола през този сезон. Робърт Левандовски е другият, който срещу Волфсбург вкара 5 за 9 минути. Агуеро се справи със задачата за 20 минути.

Той вече има 15 гола в 13 мача през месец октомври с екипа на Сити, а головата му сметка в Премиър лийг вече наброява 84. Това го изравнява с Кристиано Роналдо и Карлос Тевес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички