Агентът на Туре: Яя отказа повече пари от на Витсел на китайци


Агентът на Туре: Яя отказа повече пари от на Витсел на китайци

1244 0

Агентът на Яя Туре Дмитрий Селюк разкри, че за клиента му е имало щедра оферта от Китай, с по-високи параметри от тази на Аксел Витсел. Играчът на Манчестър Сити обаче е отказал да играе в азиатската страна.

Витсел можеше да смени руския Зенит с Ювентус, но получи много милионна оферта от Китай и обяви, че на такива предложения не се отказва.

"Аз не съм напълно съгласен с Витсел, който каза, че на такива пари не се отказва. Миналата година 33-годишният Туре отказа пари от Китай, които бяха по-големи от платените за 27-годишния Витсел. Очевидно е, че тук е важен манталитетът на футболиста. Някои обичат футбола, а някои обичат парите", коментира Селюк пред "Чемпионат".

"Да, сега има много футболисти, които преследват парите и преминават в Китай. Може би за мнозина това е нормалният път. Но този път не е за Туре, въпреки че мина седмица от момента, в който Яя има право да подпише с всеки клуб в света, като през юни той може да напусне със свободен трансфер заради изтичащия си договор", добави агентът.

"В Китай, при всичките им похарчени пари, няма нито един играч на нивото на Туре - футболист, който във всеки мач на Манчестър Сити играе по 90 минути и е лидер на своя клуб. Да спечелиш и Шампионска лига, и Висшата лига на Англия, и Примера дивисион е най-трудно. В съвременния футбол играчите, които са успели да го постигнат, са единици. И виждайки как играе Туре сега, аз съм уверен, че още поне минимум 5 години той ще играе на най-високо ниво", категоричен е Селюк.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички