Абрамович кардинално променя Челси - продава деветима и сменя треньора


Абрамович кардинално променя Челси - продава деветима и сменя треньора
Снимка: Getty Images/Guliver

3675 0

Сериозни промени може да претърпи съставът на Челси през идващото лято. На "Стамфорд Бридж" предстои голяма чистка и бъдещето на деветима от играчите на Антонио Конте е под въпрос, съобщава "Telegraph". Чистката ще бъде ръководена от собственика на клуба Роман Абрамович.

Изданието съобщава, че титулярният вратар на тима Тибо Куртоа може да напусне през лятото. Неговият контракт с клуба изтича след един сезон.

Липсва яснота с бъдещето на Сеск фабрегас, Педро, Давид Луис, Гари Кейхил и Оливие Жиру. През лятото на всеки от тях ще му остава само година от контракта. Клубът не възнамерява да предлага дългосрочни договори на играчи над 30 години.

Решение за Миши Батшуай и Курт Зума няма да бъде вземано, докато не стане ясно кой ще води отбора през сезон 2018/19. Що се отнася до Еден Азар, клубът може да не се разбере с него за продължение на контракта. Ситуацията около него следи Реал Мадрид, който е готов да го привлече.

Всички трансфери ще се решават по един и същи начин - клубът трябва да вземе добри пари за играчите си, като им бъдат намерени и равностойни заместници.

Що се отнася до бъдещето на мениджъра Антонио Конте, той най-вероятно също ще напусне клуба. Италианецът не желае да остава в Лондон, но няма и намерение да си тръгва сам. В случай на уволнение Челси му дължи 9 милиона паунда компенсация.

Най-вероятно двете страни ще седнат на стола за преговори, ще се договорят за намаляване сумата на неустойката и ще се разделят без скандали. Ако не се получи, Абрамович ще плати 9-те милиона и пак ще търси нов треньор.

Руският милиардер иска млад треньор със свежи идеи. Затова основни кандидати за поста са Томас Тухел и Луис Енрике.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички