Звезда на Манчестър Сити е под въпрос за дербито с Ливърпул


Звезда на Манчестър Сити е под въпрос за дербито с Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

2380 0

Звездата на Манчестър Сити Давид Силва е под въпрос за неделния сблъсък с Ливърпул, след като получи мускулна травма през уикенда. Това потвърди мениджърът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола.

"Давид Силва бе контузен. Пет минути преди края на първото полувреме той ми каза, че има мускулен проблем. Когато той има травма от подобно естество и не може да играе повече минути – това е защото има някакъв проблем, и когато става въпрос за мускулен такъв, възстановяването е минимум 10-12 дни“, сподели испанският специалист пред журналисти.

Силва взе участие във всички 11 срещи на Сити от началото на сезона и стартира като титуляр при трудния домакински успех над Саутхемптън с 2:1 в събота, но 33-годишният полузащитник бе заменен принудително точно преди почивката от Габриел Жезус. Възпитаниците на Гуардиола са на шест точки от лидера Ливърпул, срещу когото се изправят на „Анфийлд“ на 10 ноември, четири дни след визитата на Аталанта в Шампионска лига.

Неотдавна той пък избърза да поздрави Ливърпул за титлата в гневен изблик. Вижте повече в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички