Звезда на Ливърпул изпуска битката за Къмюнити Шийлд и началото на сезона в Англия


Звезда на Ливърпул изпуска битката за Къмюнити Шийлд и началото на сезона в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

8415 0

Сезон 2019/2020 в английската Висша лига е близко до своя старт. Вече е ясен и жребият за първия кръг, като вицешампионите от Ливърпул ще стартират с новака Норич. 

Мениджърът на тима Юрген Клоп обаче вероятно няма да може да разчита на звездата си Садио Мане. През миналия сезон голаджията завърши с 22 попадения сезона в Англия и подели наградата за Голмайстор №1 в Премиършип със съотборника си Мохамед Салах и звездата на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг.

Сега обаче сенегалецът си гарантира участие във финала за Купата на Африка, след като със сънародниците си надделяха над Тунис с 1:0 и ще играят в битката за златните медали срещу Алжир. Това лято Клоп даде по три седмица почивка на всеки от своите играчи, които значи, че Мане няма да може да вземе участие в мача за Къмюнити Шийлд с шампиона Манчестър Сити на 4 август, както и в мача с "канарчетата", който е насрочен за пет дни по-късно. Все още не е потвърдено дали Мане ще бъде на линия за финала за Суперкупата на Европа срещу Челси на 14 август.

По време на подготовката на мърсисайдци пък Клоп намекна, че може да има нов трансфер за отбора му в защита. Повече по темата вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички